Да - хубаво място е Витоша...а погледната от горе даже и в София може човек да намери нещо...да кажем приятно ( дори леко хубаво ) За тези две седмици се качихме няколко пъти на Комините, единия от които и аз имах късмета да хвръкна. Късмет си беше понеже през целия ден преобладаваше западния вятър.А денят беше миналия петък
позакъсняла съм с писанията, но по-добре късно отколкото никога както се казва... та миналия петък цял ден си подухваше стабилен запад, въпреки прогнозата след 12 часа да обърне североизток. Като едни магарешки инати обаче ние си се качихме на старта привечер. По пътя срещнахме дори двама колеги парахвърчачи, които след почти цял ден чакане се бяха отказали и слизаха пеша надолу.
Докато си разпънем крилата слънцето почти залязваше...а вятърът съвсем изчезна. Най-обичам да търча на безветрие
на старта и газзз. Задачата ми по време на този полет беше да си опозная малко повече крилото и собствените възможности като го придърпам до край, направя няколко остри завоя и все такива весели работи, като за последващия анализ ми беше прикачен и GPS... Е постарах се и се изкефих много. С голям интерес си очаквах трака от полета... само дето като кацнах се оказа, че съм пропуснала да натисна едно миниатюрно копченце и... естествено траклога седеше на 0%
женска му работа какво да кажа.
Кацнах точно по залез, а веднага след мен и Митака, чието кацане дори снимах с великия си нов телефон.
Тук исках да отбележа как установих, че изключително гадно може да се окаже да ти се развържат връзките на обувките на кацане... Както чичо Янчо много пъти ми е казвал - облитам дори нови наколенки, защото не знаеш от къде може да ти дойде изненада. Та в петък ми се изясни каква изненада може да се случи. Този ден не бях планирала да летя и не бях с обувките, с които си летя по принцип. На кацане се оказа, че връзките на едната са се развързали, а когато се наложи да направя две крачки при кацането настъпих развързалата се лява връзка и сгрухах леко крилото. И въпреки, че всичко беше много леко, една стара травма на десния ми лакът се обади.
Та тази случка ме накара да се замисля какво ли ще стане ако си настъпиш връзка на старта.... не ми се мисли ако крилото не те поеме. Та хора- КАКТО КАЗВА ЧИЧО!!! Облитаме всичко! И винаги си гледайте връзките на опинците
А вчера на Витоша беше чудесно, гъмжащо и преливащо от желаещи за летене парапланеристи и две делти за цвят. Митака вече е описал чудесно деня - няма защо да преповтарям. Искаше ми се и аз да хвръкна, ама некст тайм
След поредния за мен полет надолу по прашния път с Омегата последваха бирички и прибиране на летателните средства.
Боби заснел си чудесно излитанията - на чичо и това с тандема! А също и полетите на Васко по-рано през деня на Каптажа.
Благодаря на всички( Митака, Боби, Силвето, Бубето...) за приятната компания оформила един прекрасен ден