Делтапланеризъм > Други щуротии съпровождащи летенето
Моля-съвет за теглото на пилота
Kiril:
А,спор няма,че някой трябва да ме понаучи.Ама от мен каквото си зависи,аз ще си го направя.
Мисля си,че дори само от тичкане и скок-кац,дори и сам доста мога да понауча.
До Троян имам 1 селска къща,и наблизо полянки има-кво му трябва на човек? ;D
Шубе ме е яко,и това ще ме пази.Като реша,че мога да отлепя на височина,тогава вече ще търся инструктор.
Иначе кво-важно да придобия навици,да усетя що е то планер,сглобяване/разглобяване...
Това си го пише тука в едни книжки как да стане-стъпка по стъпка.
Не е оправдано да пътувам 200-300 км.за да правя това,което мога и сам наблизо.Чак по-нататък,за по-важните неща.
Аз така си го представям,дано не греша. ??? ;D
ivo@home:
Позволявам си да изкажа лично мнение - много грешиш!!
И аз така започнах сам. И после ми трябваха година и половина да се науча като хората! Просто си има неща, които трябва да ти покаже човек с опит. Това, разбира се, е моят случай. Но, като гледам другите ... ами и при тях не е по - различно. Така, че, иди при Митака ( Митко Халчев/ @Million Miracles ) и се понаучи! Просто няма нужда да повтаряш моите грешки..
ivo@home:
.Като реша,че мога да отлепя на височина,тогава вече ще търся инструктор.
Е това ми беше най - голямата грешка :)
million_miracles:
Аз да си кажа и аз моето мнение. Не мисля, че трябва да се купува учебно крило, на което ще се лети сравнително малко. Клубните учебни крила не са толкова натоварени и вършат работа за първоначалните подлитвания. После си трябва поне среден клас крило. Спайдера, най вероятно ти го продава Манфред - много коректен човек, работил съм с него. В момента съм в Англия, да направя малко връзки с тукашните клубове, но като се върна, заминавам за крила до Germany, така че може да се комбинира нещо.
Обучение си трябва, освен тренировките на хълма, има и теглеща система, началото на април ще имаме и тренажор, което е голям плюс.
Темата мисля, че е доста полезна и заслужава да бъде преместена в сериозните раздели на форума!
ivo@home:
Тук имаме малко разлика в мненията с Халачев :) Аз все пак държа всеки да направи поне 100 часа с учебно крило, просто така са ме научили. Но! Кириле, това е човекът, който ще те учи, така, че, както казва SkyOrDie, слушай шо ти сборува учителат :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия