Делтапланеризъм > Състезания, срещи и летене...

Витоша-а-а

<< < (8/17) > >>

Stani:
 Даа, добре пореяхме..., летяхме.Този път се бяхме разбрали предварително да летим в близост, което е доста приятно изживяване.Е верно, че дръпнах малко настрана над иглолистните ама като имаше качване там... влече си ме.А мисля, че и запаса от височина беше достатъчен.Реенето над старта и гледката отгоре бяха великолепни.Мислих си, че ще пореем още поне неколко саата ама гледам Митака вика айде надолу, поснахме над Симеоново после пак към Драгалевци, там Митака имаше преднина и хвана качване аз не успях да го центровам и се пуснах на глайд към поляната за кацане пробвах да завартя още едно качване но беше слабо и губех повече от колкото да качвам и така заходих за кацане.Митака полетя още 40ина минути, а нема нищо а....?Хубав ден, хубави условия ще се помни, поне от мен.Иначе "Нема страшно има брашно!".Дето се вика оживехме и тоя път.В същност не е толкоз екстремно колкото е всеобщото схващане.А самото излитане беше лесно, то даже по трудното беше да устоим на крилата да си излетят.Вятъра беше някъде 4-5 до 6 м/с.Няколко пъти влязох в много мощни асансьори направо си летиш ама не пропадаш ами се вдигаш много е радващо...чуството е като да си възнаграден от Боговете.Понеже всяко качване е равно на по дълъг престой във въздуха :).
 Дай Боже скоро да сме рояк!
Иначе да Митак оцелихме го времето а и ти си ме уцелил с фотото.А по едно време като пикира над мен помислих, че ще ме грабнеш за мачтата чух даже свистенето ;)

bobysan71:
http://www.youtube.com/watch?v=nLYSEYo_xRU

bobysan71:
http://www.youtube.com/watch?v=4zfB_qdfy2E

krassihg:
Браво на Васи за първите полети от Витоша, и за първите полети на термика.Браво и на Боби, който бързо напредва в термичното реене и вече направи повече от час на Витоша. Аз насъбрах добри видео клипчета, ще ми отнеме известно време да ги сглобя в едно хубаво филмче, пускам малко кадри от видеото. Имаше много красиви гледки на някои от филмчетата, ще се кефим после на хубави филмчета.

krassihg:
още малко кадри...въртим в една термичка с Митака...атмосферата беше доста прегрята и затова май нямаше кой знае колко силни качвания, но пък беше добре за първите термични полети на Василена.
Особено интересно беше на вечерната термика, можеше да се стои с часове на 200 м над Драгалевци и ливадата ( каквото е останало от нея де..)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия