Делтапланеризъм > Състезания, срещи и летене...
Витоша-а-а
krassihg:
Поглед от друга гледна точка...спринтирахме на почти пълно безветрие, изстреляхме се с Василена и Митака един след друг, а малко след това Тони излетя също с К-2
krassihg:
Митака показва на стари и млади как трябва да се избутва на кацането... :D
Vassy:
Боби, Краси браво на вас :) снимки, клипчета- супер сте!
Наистина изминалата седмица беше наситена с положителни емоции: Най-накрая доживях отдавна чакания самостоятелен полет от Витоша :), а само едни ден след него имах късмета да летя заедно с други трима пилоти ( по-скоро двама - Краси и Митака , понеже Тони се позабави малко ), които обикаляха около мен! Голяма емоция- през цялото време си летях ухилена до уши! Беше уникално изживяване - МЕРСИ момци! Искам пак , може би даже ще се престраша да тествам истинските термики ;D или те мен, което е по-вероятно.
Очакваме филмчето от Краси ;)
million_miracles:
И аз да споделя, много емоции дори и положителни не са на добре. Съкращават живота. Полека лека, като костенурчица си е екстра, ама на - август е може би най- силния хвърчачески месец. От Сливница на Петрохан, От Петрохан на Витоша и така нон стоп кръговрат. И в този кръговрат се оказах на старта без каска - лошо. Беше рано сутрин, още не беше тръгнала динамиката, имаше голям ветропоказател на кацалката. Рискувах, излетях без каска и за пръв път в живота си я чух - термиката. Свистеше като силна струя ситен пясък по стъкло, направо страховито. Така звучеша малка тясна, но силна термика. По-големите не се чуваха чак толкова осезаемо. Кацнах добре и не си ударих главата. Следващия път с каска!
А когато излетяхме заедно с Васи и Краси ще остане незабравимо. За пръв път излетях с други делтапланеристи и не се разпиляхме по планината, а летяхме заедно. Васи беше с учебното крило. Видях колко огромна е разликата между спортно и учебно крило. Летях до, под, над, зад и пред Васи. Маневрирах с лекота около нея без да се притеснявам за загубта на височина. Достатъчно беше само да отпусна крилото и се озовавах над нея. Изключителни красив полет и чуство. На 400м. над поляната за кацане спрях с маневрите, за да не притеснявам Васи с кацането. Всички кацнахме успешно, а Краси направи хубави кадри, които се надявам да влязат в филмчето за края на сезона. Само дето чичо не свали колата и от там почнаха едни премеждия, но това е друга тема. Поздрави на всички :)
million_miracles:
Вчера летях на Витоша към 2 часа. Уникални условия с база над 3000 метра. Слаби и добре оформени термики. Излетях към 14 часа, духаше изток 3 м/с с тенденция да засили. След старта имаше слаби и краткотрайни качвания, с които не успях да набера височина. Пропаднах 500 метра под старта когато рибката клъвна. И от там 1500 м нагоре. До облачетата имаше още доста. Пуснах към Черни връх да намеря следващата термика. Подлъгах се по едно облаче, което в последствие видях, че се разпада. Губех височина и тръгнах наобратно към старта. Минах над него и се насочих към ливадата за кацане. Долу ме чакаше Петьо от Дупница, с който се качихме да свалим колата. Много приятен ден за летене. В по-късните часове вятъра усили и парапланерситите се накичиха като неподвижни точки по Камен дел а аз пих бира и сгъвах крилото и зяпах с кеф.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия