Делтапланеризъм > Безопасност и техника на полетите
Защо се каца със скорост?
chicho:
това е комбинация между ДИНАМИЧНО и АЕРОДИНАМИЧНО реене. докато те теглят ТОЧНО ПО ТОЗИ НАЧИН си като детско хвърчило. както изяснява НИКОЛА. за ъгъла между въжето и хвърчилото. а когато се откачиш, започва АЕРОДИНАМИКАТА. веднага трябва да промениш ъгъла на атака. но това го може само много добре трениран пилот. което в клипа не е видно за начинаещите. а показаната хварчилка е торба ,която може да понесе много грешни команди. но, главното е , че действието се осъществява в перфектно ламинарни условия. при дори малка турболенция картината щеше да е много по-различна /драматична/. поради това теглещото устройство трябва да има така на реченото ВИНДЕ /на нашенски/ което е нещо като спининг макара. но това е друга тема . доста сложна , при това!
Stani:
Аз като го гледам при какъв запас от енергия избута ми се стори, че ще го вдигне поне четири пет метра и ще се грухне.Ама не.Или е от крилото, или...?
krassihg:
Стани, пилота на филмчето си караше ок, даже ясно се вижда как набра скорост преди да се откачи от влека, а освен това в коментара той сам си казва че предумишлено се е опитвал да го вкара в срив във завой, но неуспешно..то това крило е Фалкон 2. А за кацането, имай предвид че с тези камерки закачени на крилото скоростта винаги изглежда доста по-висока
отколкото е всъщност.
Stani:
А ясно.Предположих, че има някакво изкривяване на визуалното усещане за скоростта.Мерси Краси, че ме светна!
krassihg:
http://www.youtube.com/watch?v=dKdrGf_y59o&feature=related
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия