Делтапланеризъм > Делтапланеризъм

Видео от света - като говорим за летене

<< < (6/29) > >>

chicho:
каво ти добре. СТРАХОТНО Е!!! хайде да тръгваме !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Stani:
 Аз като видя такива отвесни скали и зъбери все ме навява на мисълта за ротори и турболенция.Или бъркам нещо?Моля за мнение от по-старшите!

krassihg:
Това място е много красиво, един от най-известните им ( ни) национални паркове. Като такъв, летенето изисква разрешение и обикновено става с местен пилот-наблюдател ( има такива 8-9), който да наблюдава, и има специален режим и график кога може да се лети..обикновено рано сутрин в уикендите.Тука пише по-подробно.
http://modern-us-history.suite101.com/article.cfm/hang_gliding_in_yosemite_national_park

Естествено и на мене ми се ходи, и рано или късно ще стигнем дотам.

million_miracles:
Стани, и водопади и дерета  :o Ужас! На всякъде може да се лети, стига да се познават местните особености и метеорология. Със сигурност е трудно, ако на непознато място няма кой да ти даде информацията на готово и трябва сам да вземеш решение дали да летиш. Трудно и рисковано. И не става веднъж да литнеш. Иска си летене за да се опознае едно място, защото атмосферата всеки път е различна. То затова и не омръзва летенето. А Краси какви интересни неща разказва, наблюдатели, специални режими... На какво разстояние ти е на теб парка?

krassihg:
Така е то...национален парк називается...имаше преди година-две един случай, 3-ма пилоти на връщане от състезание минават през национален парк, и на едно плато, дето дори не става за летене, си изкарали парапланерите да ги сушат, че били влажни...и ги вдигнали да ги кайтват малко, за по-бързо да съхнат...и ги арестуваха за опит за летене, и им искаха 5000 долара глоба и отнемане на крилата...А целия зор бил, че някакав пич постоянно дразнел рейнджърите ( горските де) , като излитал без разрешение оттук оттам...и ония си го изкарали на тези парапланеристи. Едва ги пуснаха...намалиха им глобите на 300, и им върнаха крилата, но само защото шефа на рейнджърите бил делтапланерист и му е било напълно ясно че няма как да литнат от това место дето са кайтвали. Та проблема не е какъв е терена, а дали има статут на парк, и ако има, тогава има правила за посещение, четат се инструкции, подписват се..какво ли не...но, така се опазват парковете.
На мене ми е далече..Калифорния...на другия край

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия