Форум за ДЕЛТАПЛАНЕРИЗЪМ на DELTACLUB.BG

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесиятаНовини: Хубаво учебно крило за клуба швейцарско призводство и модела е: Star 17, лек и подходящ за обучение.

Автор Тема: Condor  (Прочетена 1133 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен krassihg

  • Sr. Member
  • ****
  • Публикации: 465
Condor
« -: Декември 05, 2009, 04:41:11 am »
http://www.willswing.com/prod2.asp?theClass=hg&theModel=condor

Кондор на Willswing е крило създадено със специална цел и може да се ползва само под наблюдение на инструктор в подбрани условия.
Идеята за такова крило е породена от факта че учениците имат нужда за първите си подлитания от много леко крило, което да има много ниска скорост, на много слабо наклонен терен. Традиционно, единствения начин да се постигне малка земна скорост е ако има умерен вятър. Проблема с вятъра е че той създава  проблеми на своя сметка. Често духа от грешна посока, или ако посоката е общо взето добра, не е постоянно от тази посока, или рядко духа с постоянна скорост.Освен това, вятъра най-често е свързан с поне някаква турбуленция, което  силно усложнява опитите на обучаемите да научат как да контролират крилото във въздуха.
 Кондор решава тези проблеми, позволявайки много ниска земна скорост при безветрие. Кондор е с много голяма повърхност, което му позволява да лети много бавно. В същото време Кондор е изключително лек на тегло, което го прави много лесен за вдигане, носене и наземно боравене.
Има два размера, 225 и 330. По-големия размер е с много малък резерв за здравина, поради което се използва само от наистина ниско и на безветрие, защото дори 3-4 метра в сек. вятър го правят трудно контролируем поради огромната площ ( 30м^2) По-малкия размер 225 позволява малко по-големи натоварвания, от сорта на 3G, но и двата модела не са сертифицирани за полети отвисоко и не биха могли да бъдат. Целта е да се използват при наистина първите подлитания, за да създадат известна представа на обучаемите за полета и управлението.
В писмото цитирано в горния линк, един инструктор обяснява че фактически се оказало по-лесно да научи някой на делтапланер с Кондор, отколкото да го учи на параглайдер. Загледайте филмчето...на това му се вика..само лети..и чувал с картофи да сложиш, ще лети !