Дааа прекрасно преживяване беше повече от седмичния ни престой в Гърция. Имахме късмета да се запознаем и за кратко да съжителстваме с отлични пилоти, добри домакини и най-вече истински хора. Още много прилагателни мога да употребя по адрес на гръцките ни колеги. И до ден днешен не мога да намеря дори едно нещо, за което да кажа, че не ми е харесало. Чиста позитивна емоция и спомен извикващ усмивка - така ще остана в съзнанието ми гръцкия Национален Шампионат по делтапланеризъм 2012г. Организаторите се бяха постарали да направят пребиваването ни там максимално удобно - къмпинг на равна, окосена и поддържана трева ( с кухня, баня с топла вода - все екстри от където и да ги погледнеш) чудесно поддържани стартове, организиран транспорт за участниците ( а както се оказа и за "неучастниците" като мен
), сандвичи и вода на старта и на мястото за кацане... и най-големия плюс - невероятно гостоприемното и радушно отношение от страна на всички...Успяха да ни накарат да не искаме да си тръгнем.
Относно самото състезание, това което ме впечатли беше отношението и стремежа им да стимулират новите пилоти. Бяха обявени две категории за състезателите - А и Б. Към А ( алфа ) категорията се причисляваха всички добри и опитни пилоти. За да могат към състезанието да бъдат привлечени всички пилоти, дори и новите за тях беше предвидена Б категорията. Към нея се включваха пилотите сега прохождащи в делтапланеризма...За тях задачите бяха далеч по-прости, без да се налага поемането на рискове. Така новобранците имаха стимул да участват, да се стремят да покажат най-доброто от себе си и същевременно за тези седем дни да научат повече, отколкото биха научили за месец. Записали се в тази категория не липсваха и показаха завидни способности!
В А категорията, както вече казах бяха всички истински пилоти. Задачите за тях бяха прелети с различна сложност и дължина в зависимост от прогнозите за конкретния ден. И въпреки, че слабите ( според състезателите ) условия не позволяваха затваряне на маршрутите бяха постигнати добри резултати. Няма смисъл да подесетвам, че Митака се класира на 6то място, както казва Краси "летейки с тази туриндика..." Евала за което!
Чичо Янчо също полетя доволно с Комбата...Аз бях съпорт - с телефон за снимане и нет и шофьор на колата.
Изключително съм щастлива, че се запознах с толкова много прекрасни хора! Надявам се да ги видя отново следващата година! А може би и по-рано, кой знае...