Делтапланеризъм > Делтапланеризъм
Сам с делтапланер до старта
Vassy:
??? брех голям ентусиазъм ще да ме е подгонил, че да тръгна от тук за комините без кола, че и без някой с мен... Като цяло съм с четирите крака за предложението на Чичо :P
Ако обаче наистина предположим, че е възможно да ме хване социопатията и автомобилофобията бая багаж ще взема:
- На първо място ще си сглобя колелца със сравнително големи гуми, плесвам делтата отгоре им и Напред с влачене ! ( Да няма да се блъскам да нося я!) А и с подходящото количество ластичета за стягане ще мога да си влача и останалия багаж отгоре
- Дрешки ( кой знае къде ще замръкна то си е път ), че и спалния чувал ако може
- Вода и нещо за ядене
- Нож със сигурност! стабилен
- телефон, а по възножност и радиостанция.
- запалки, кибрити и всякакви други пиромански инструменти.
И сега да преминем към съществената част: - пинсета, пила за нокти, 2-3 броя лакове, спирала, фон дьо тен,"хеър екстеншъните", нормално и увеличително огледалце, пудра и поне три чифта черни очила.
;D
Stani:
Мислех да напиша за аптечката за първа помощ, която мисля всички е добре да формираме в сбруите си.Инак обикновенно разчитам на тази в колата.А е добре и да се имат някакви познания и хладнокръвие за реагиране в ситуация на инцидент.Имахме подобен курс в казармата за обработка и първа помощ при случай на нужда, както е и при курсовете за кола в БЧКато.
А хубав нож видях в магазин за туристическа екипировка.Така закривен, както е удобен за бързо рязане на въже и с удобен калъф.Цената му беше май трицифрена сума.А рекламно лице на фирмата е тоз дето го дават се че уцелява във всяка ситуация и диво място по Дискавъри.
krassihg:
И сега да преминем към съществената част: - пинсета, пила за нокти, 2-3 броя лакове, спирала, фон дьо тен,"хеър екстеншъните", нормално и увеличително огледалце, пудра и поне три чифта черни очила.
Хе-хе, това е яко ;D
Всъщност във въпроса на Митака никъде не се казва че като се качиш на старта с делтата, непременно ще летиш. Може да си я разпънеш като палатка, да пази сянка и да си седиш кротко под нея и да си пиеш пиенето. Знам за подобни случаи( без пиенето)...застават на старта, слагат ветропоказателя и се излягат на тревичката и не летят. В този случай мнението на Чичов е най-валидно.
million_miracles:
А за сянка надали ще свърши работа, щото стуууд. Чакам да падне сняг, за да стане по-красиво и тръгвам. За целта ще си подготвя спортен олекотен калъф за крилото, такъв като на Стани. Винаги му завиждам за калъфа, нищо, че аз съм му го правил :))) Друго важно е, че багажа после трябва да се събере в джобовете по сбруята. Много ми хареса идеята на Васи за колелцата и мъкненето. Виждал съм по състезания да носят със специална количка на аерогарата крилата, но не се бях сетил, че учебните колелца за приземяване могат да свършат работа с някакво приспособление при катеренето нагоре.
krassihg:
Младежи-и-и, личи си че сте младо поколение, "откривате отново велосипеда."
Навремето Денис Пейгън имаше една статия в списание, в която показа скица на същото нещо...просто сгъваш крилото, но оставаш триъгълната рамка несгъната, с колелцата. Останалото се връзва с коланчетата и така...нарамваш другия край и влачиш. Но то и влаченето не е лесна работа, а и колелцата типично не са с добро лагеруване, така че не е приятно занимание. По-добре ракийката и кисело зеле с червен пипер и олио. Наздраве ! ;)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия