Делтапланеризъм > Делтапланеризъм

Сам с делтапланер до старта

<< < (3/5) > >>

Stani:
 Да моето калъфче за делтата е един път тъничко, лекичко и се скатава в малък обем.Носенето не е лоша работа, когато се прави редовно.Значи по пътя към старта да земем със себе си и добрата физическа форма и кондиция, те ще са ни добър помошник.Сега студените месеци е добре и термус с топла течност, запалка и малко калорична храна понеже в студ се разходва повече енерджи.Това може да са сушени плодове или стафиди те бързо се усвояват с минимум разход на енергия за преработката им.Ако пък има мед той е върха на сладоледа защото ако се задържи по дълго в устата част от енергията му направо се приема и храни мозъка моментално.А както знаем храненето на мозъка е винаги приоритет на организма.За друго има няма за главния комп задълже даже ако е и за сметка на разграждане на други части от организма.Важна е и качествената екипировка и познатата ни добре.Не е добра идея сами да облитаме нови части от екипировката.

Vassy:
 ;D Краси, всичко съм измислила :D е може би почти всичко - първо трябва да го направя и после да видим дали ще върши някаква работа или директно ще се разпадне :D

Стани вика , че носенето било хубаво, ама да си кажа честно дори не мога да си представя да занеса делтата до горе, без трайни физически повреди за гръбнака и други чарколяци. С мойте 50 кила и делтата 25 + багаж (дрехи, храна, вода) и сбруя и каска (общо ми се струва че ще минем 35кг, като се има предвид , че само сбруята ми е 8кг ) тоя път от Манастирски ливади до Комините или ще го взимам една седмица, което обезсмисля начинанието понеже след мен ще трябва да върви една мини зарзаватчийница за да не умра от глад :-[ ИЛИ това ще е последното титанично усилие в живота ми.

Е, знае ли човек, може да се извъдя по-кораво копеле отколкото си мисля, ама все пак не смятам да опитвам... :) Който няма достатъчно сила гледа да се изтарикати по някакъв начин...Големи гуми са му цаката. и Дръжка на чохъла, ама в края за да е по-удобно да се влачи. Дори бих си направила една вързунка за през кръста ( полезен опит от всекидневното едночасово влачене на куче) за да мога да си прибера ръцете да не замръзват ;)

И тъй де :) аз съм силно за предложението на Чичо!!!Вино и хайвер. Пък и киселото зеле не е зле :)

malena:
Леле, като чета се чудя, как ли мъкнете цялата къща със себе си  ;D Ако ще трябва да бъдеш сам с делтапалнер до старта не трябва ли да вземеш само най-необходимото?! Нали после някой трябва да обира след теб по старта  ;D Понеже гледам от романтичната страна на нещата- ако аз бях делтапанерист щях да си взема крилото и сбруята. Ама не съм за това нищо не мога да кажа по въпроса  :P
Беше ми интересно да чета постовете  :)

Stani:
 Ей това с препаската за кръста е добра идея, но по ми се нрави да е горе през раменете някак като раница.

Vassy:
:) да и аз съм си мислила за през раменете, но тогава не знам как ще трябва да изглеждат точно презрамките. Понеже ако делтата се вдигне прекалено на високо от едната страна- все пак гумите няма да са чак толкова големи за да я повдигат достатъчно от другата и има вероятност да се влачи. Другия вариант е да се направят така гумите, че да се слагат точно на края на крилото, но тогава пък приспособлението май-май ще се усложни и няма да е само една тръба с гуми, което от своя страна ги прави трудни за взимане като се качиш на старта и трябва да си събереш такъмите.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия