Днес, деня прекаран на пистата,на Сапарева Баня,бе повече от перфектен-наситен с много дейности,емоции,и прекрасната компания на всички съмишлинеци.Започнахме, с дърпане, с теглещата система, и количка,но за това нека разкажат Боби и Митака,които бяха пилоти- изпитатели,но емоцията като съпорт не бе по-малка,стомаха ми никога не е бил по-свит,не съм ги мислела и преживявала-как ще бъдат дръпнати,да не се обърка нещо,дали ще качат,кога ще се отцепят...никога не съм чувствала това преди мой полет(тандемен естествено),но в един момент все едно поемаш и част от отговарността,въпросите и решенията на другите!После с Митака направихме тандемен полет с теглещата система,но със старт от крака,идеята бе след като се отцепим,да ми даде да управлявам,но условията не бяха подходящи,и само наблюдавах подаването на команди,диапазон,и ми направи впечатление и с каква лекота!На количката иначе направихме ,,сухи,,тренировки как да управлявам,с дясна команда добре,но с лявата-от тази страна беше Митака,ей той си тежи
,но все пак успях и него да преместя
.И най-накрая дойде и ред на нас учениците да затичваме с учебното крило-голям анализ си дръпнах цяла седмица за това къде бъркам,с поставянето на крилото на раменете ми,с ъгъла на атака,в кой момент губех контрол над него,и на сън и наяве проигравах,размишлявах,и анализирах,и дойде момента да разбера.Направих,мисля,6 затичвания,рамката този път я чуствах по-добре на раменете,държах ъгъл на атака ,който чувствах ,че мога да контролирам,мислех за условията ,за пътя който ще измина-първия път обмислих няколко сантиметра,с всеки нов опит добавях още сантиметри,като най накрая и успявах да подавам,според мен и малкия ми опит,адекватни леви и десни команди,навременни,на креновете
.Доволна съм лично за себе си от ,,крачката,,направена от миналата седмица,но за следващата все пак си имам материал за преценка и анализ,корекции,но днес за първи път изпитах усещането за връзката между личност и крило,но всичко това бе осъществено под вещото ръкоеодство на Митака
.Благодарности на всички за прекрасния ден-Митака,Боби,Васи,Явката,Киро и Робърт,и дистанционната подкрепа на Валето!