Делтапланеризъм > За тези които искат да полетят

Ето ги и тях - новоизлюпващите се Делтапланеристи

(1/5) > >>

million_miracles:
Ще започна с един изключително всеотдаен  и сериозен Човек. Природолюбител, истински защитник на всичко живо и най-вече обещаващ делтапланерист.Това е Стани. В тези трудни за всички времена (то кога ли са били лесни), Стани намира живи сили да отделя средста и време за този красив спорт. Само така момче  ;)

Не се колебаите да споделите своя опит. Той е ценен!

goplaor:
Напълно подкрепям мнението на Митака по отношение на Стани!!

thecreater:
Малко снимки на стани:

Мисля, че вчера направи три чудесни учебни полета.

maria:
Вчера Стани направи наистина 3 чудесни полета.
Отива му на момчето във въздуха  ;)

Stani:
 Ето ме и мен.
Благодаря на всички за добрите думи, снимки, подкрепа, приятелски и професионални съвети и яки ръце за носене на крилото!Вчера на Чепана се получи ,за мен поне, цял събор от съмишленици - летачи - делтапланеристи и разбира се половинките и децата.
 Та по същество, от доста време дебнем подходящи условия с моя инструктор и добър приятел Митака(искрени благодарности за безкористното себеотдаване
), за първия ми полет по-отвисоко.Така се получи че доидоха Янчо с неговия Рамер, спортно крило, Тони с неговото Вертиго също спортно, а , Митака беше взел и тандема, с който излетяха от върха с Петя.Янчо направи добър полет с демонстрация на някои фигури и за всички ни отдолу беше вълнуваща гледка.
След 36 фрък-кац от Каптажа и десет от една друга полянка, доиде Чепана.Изнесохме крилото на подходяща височина и зачакахме вятърът да задуха точно срещу склона.През цялото това време Митака бе плътно до мен и проигравахме мисленно стъпка по стъпка полета.В мен се бореха страхът и желанието подклаждани от адреналина.Излетях....вече това прилича на истински полет...имах повече височина и време да дам команди на крилото и да усетя кога започва да ме слуша.Долу на кацалката бяха Янчо и Петя и това беше морална подкрепа в същност всички помагаха и Явор носи и снима  и Тони дето литна Атласа да не е капо със савети....
Митака казва , че самата смяна на мястото за летене е достатъчен стрес и си е прав има значение.Каптажа, какво му е нисичко равничко ама Чепана по чепат и камъни има и дървета, нещата дето трябва да гледаш и се съобразяваш стават повече.
 Три полета, за повече нямах и сили - изтощаваш се, както физически, така и емоционално.
После Митака,Янчо, Явор и Петя се качиха с колата до върха, за да излетят от там Митака и Петя с тандема, Чичо Янчо с неговия дзвер а Явор като тиловак да върне колата до долу където всички ги очаквахме да кацнат с нетърпение и безпроблемно разбира се.Митака кацнаха на полянката дето и аз кацах а Чичо Янчо си избра една  добре изорана и бранувана нива.
 На половинките си благодарности, то на къде без тях.
Очакваме добри условия за нови подвизи, защото всеки полет е изживян подвиг и покорен връх макар и в сърцето!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия