Делтапланеризъм > Други щуротии съпровождащи летенето
Спортът Делтапланеризъм
million_miracles:
Най-добрата тренировка е да изнесеш крилото на старото до старта и да го разпънеш ;D
Vassy:
Ехее чудесно написано Стани :) Много полезно за всеки, който иска да е в добра форма! На мен май най-трудни ми идват лицевите и то сякаш заради ставите. Яко ме заболяват. Но сериозно съм се заела да ги правя. Само малко да се затопли и излизам на лоста пред нас за набирания. А за трицепсите ми казаха една хитрина - краката на леглото и правиш кофички. Ще видим до къде ще го докарам :) за сега съм до мускулната треска :)
million_miracles:
Кофичките товарят колкото трицепсите, толкова и горен гръбен - "перки"
Vassy:
супер - тъкмо с едно упражнение - два вида мускули :)
Stani:
Ако при дадено движение усещаш болка или дискомфорт в дадена става е добре да се смени с друго за същата мускулна група или да се промени ъгъла под който се товари ставата.Например френското за трицепс може да се прави от стоеж и от лег.А лицевите като за начало докато заякнат ставите, връзките и мускулите достатъчно могат да се правят от колене.Също и от полулег в смисъл краката на пода а ръцете на леглото, така се товари повече долната част на гърдите.Ако ръцете са на пода а краката на по високо(стол или леглото)от торса е за горната част на пекторалисите.По залите се прави вдигане от лег с наклон на лежанката(главата горе).
Набирането в домашни условия може да се прави като между два стола се сложи тръба или точилка и като се легне отдолу се хващаш за тръбата и се набираш.Също се продават и едни сглобяеми лостове дето се закрепват на касата на вратата(в Спорт депот съм ги виждал).
Друг много важен момент е усета за дозата на натоварванията.При предозиране се стига до обратния ефект на желания.Така че когато има силна мускулна треска може да се направи съвсем лека раздвижваща тренировка с лек стречинг(разтягане) и да се даде допълнителен ден почивка ако е нужно.Когато преди тренировка човек се чувства отпаднъл, прозява се то по-добре ще е за него да се наспи зареди и тогава да се върне към тренировката.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия