Форум за ДЕЛТАПЛАНЕРИЗЪМ на DELTACLUB.BG

Делтапланеризъм => Делтапланеризъм => Темата е започната от: chicho в Октомври 30, 2009, 03:02:14 am

Титла: За делтапланеризма...
Публикувано от: chicho в Октомври 30, 2009, 03:02:14 am
ЗДРАВЕЙТЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! що си сака, оно си требе и , че се наложи! И ето , че се появи този сайт. За да помогне на екстремно съществуващите в градски условия люде, да  заживеят и те като хора. Там ГОРЕ ! Къде точно, няма значение. Но е вероятно, да им предлагаме едно от най-перфектните изживявания. ДЕЛТАПЛАНЕРИЗЪМ. Проста работа, държиш една тръбичка, моташ Я насам натам и мааш между облаците като безработен орел. Но всъщност става въпрос за съвсем друго. Делтапланеризма не е само летене, а начин на живот. Такъв , какъвто и боговете трудно могат да си представят! Използвам ГО. И искам още! И бих го споделил, с всеки , който пожелае.
Титла: За делтапланеризма...
Публикувано от: krassihg в Ноември 02, 2009, 11:36:53 am
Чичов го каза ! Няма какво да се добави!

 Само искам да поздравя създателя на този саит и да пожелая успех на начинанието. Дано да помогне за откриването на нови млади пилоти, които досега не са имали възможност и място за споделяне на общата ни мечта-летенето с делта.
Титла: Re:За делтапланеризма...
Публикувано от: lz1xss в Ноември 03, 2009, 21:57:40 pm
Здравейте!!! Ето ме и мене, казвам се Бисер Андонов, но закратко ще използвам инициала си на радиолюбтел-  lz1xss. Що се отнася до летенето с делта мога да кажа, че по-голямо удоволствие не  се среща, сред сродните птици. Това го заявявам от  лични впечатления,  а и Чичо го е написал прекрасно.  Присъединявам се към групата на делтапланеристите в страната и може да разчитате на  моето крило - ще бъде там кедето сте и вие.  Да е жив и здрав Митака, че спомага за възраждането на длтапланеризма в България, а и всички които му помагат материално, морално и както могат.
  От множество делтапланеристите в страната, а и не само, останахме толкова малко, че спокойно може да се впишаем в червената книга, но след като Митака работи по идеята си за популяризирането на този вид летене мисля, че е време да изтупаме прахта на крилата.
  Като стана въпрос за тупане, честит ви първи сняг. Кога ще се събираме и къде ще отпразнуваме създаването на сайта.
  В нашия клуб "Клуб по делтапланеризъм и парапланеризъм - Перник" са поддържа оганя от мен и Мтко известен като Инженера. Има и едно младо попълнение - Серго от миналата година, но още не е глътнало достатъчно въздух. Не изключвам старите птици, но те вече летят на мотоделта.
  Присъединявам се към идеята, безрезервно!
Титла: Re:За делтапланеризма...
Публикувано от: moonspell в Ноември 12, 2009, 01:59:04 am
 
  Пробужда в мен стари страсти.....      чух че това не било за жени!!
 
Титла: Re:За делтапланеризма...
Публикувано от: million_miracles в Ноември 12, 2009, 14:33:24 pm
Последните 10 години летя в България и гледам покрай мен само парапланеристи. Викам си - брей-й-ще остарея и няма да има с кой да летя. И без това си летим тук една и съща групичка хора делтапланеристи.. а времето минава.
(http://deltaclub.bg/gallery/albums/hanggliding/DSC04746.jpg)
На доста сайтове(всичките за делта и парапланеризъм) съм забелязъл, че има хора които се интересуват от делтапланери, но до там. Връзката се прекъсва. В тях няма място за делтапланеризъм, а който смее да попита за делтапланеризъм някъде, веднагически му се обяснява, че това е сложно, тежко и опасно нещо. Ние, делтапланеристите, така или иначе си летим, но сега ако някой попита за делтапланеризъм и има интерес към безмоторният делтапланеризъм ще получи информация, тук, от летящи делтапланеристи в България. Благодарение на форумът за парапланеризъм Skynomad, в който има секция за делтапланеризъм, имаше място за публична изява, за което вярвам всички делтапланеристи са благодарни.
(http://deltaclub.bg/gallery/albums/hanggliding/DSC04759.jpg)
 За мен делтапланеризмът е невероятно красив спорт, докосването до природата и нейните сили го прави неповторим. Не мисля, че е EXTREME, но винаги можеш да си го направиш такъв. Просто хората свързват височината с екстремното. Летя изключително за удоволствие, а сега при наличието и на тандемно крило за двама, разбирам че едно удоволствие за да е истинско, трябва да е СПОДЕЛЕНО.
(http://deltaclub.bg/gallery/albums/20091109_Chepan/IMG_9003_.jpg)
Титла: Re:За делтапланеризма...
Публикувано от: skyordie в Ноември 12, 2009, 23:47:58 pm

  .....чух че това не било за жени!!
 

Не е ни за мажи ако се п*чки во душа  :D :D

"Мажите" на Slovenia Open 2009

(http://www.facebook.com/photo.php?pid=30579122&l=7a62840ceb&id=1042998022)

ЗОООООМ


Титла: Re:За делтапланеризма...
Публикувано от: malena в Март 09, 2010, 16:32:18 pm
Вижте на каква тема попаднах http://www.bulforum.com/index.php?showtopic=40623 (http://www.bulforum.com/index.php?showtopic=40623)
..и реших да споделя за клуба. Много съм горда със себе си :)
Титла: Re:За делтапланеризма...
Публикувано от: moonspell в Март 13, 2010, 12:04:17 pm
Привет :) 

Много хубаво!!!
Титла: Re:За делтапланеризма...
Публикувано от: thecreater в Май 04, 2010, 00:54:05 am
Както казва Митака, летенето е вятър работа!
То било парашутизъм  вертолети, изтребители, Ан-2 и тн. Много неща летят... Ама, при кое личния дух (човека) се чувства добре.
Къде е кефа...?  Всичко е яко ски, парапланер, мотоциклетизъм, картинг, бънджи, скей борд и тн. екстремни спортове.
Ама летенето си е лудница. И въпреки, че е трудно, за мен делтата си е най- близко до полета на птиците, за човека.
Свобода, да се откъснеш от ежедневието, да почувстваш вятъра и да се отдадеш на него.
 
Едно парче за лека нощ: http://vbox7.com/play:282e2381
Титла: Re:За делтапланеризма...
Публикувано от: Stani в Октомври 28, 2010, 21:18:07 pm

      (http://deltaclub.bg/gallery/albums/userpics/10004/IMG_0567.jpg)
 Така след година по-сериозни и системни занимания се стигна до същността на делтапланеризма, високите стартове.В случая Конявската планина.Сега се надяваме на условия за реене, което си има своите тънкости.

Титла: Re:За делтапланеризма...
Публикувано от: million_miracles в Февруари 10, 2011, 16:19:08 pm
Делтапланеризма е като всичко останало в живота. Той е толкова безопасен, колкото си го направиш. 99% от всички произшествия са поради чиста грешка на пилота. Когато пътувам със самолет или отивам да летя, мои близки ми се обаждат, за да се уверят, че всичко е наред. Но те не знаят, че най-опасната част е когато пътувам до местата от които летя. А именно - пътищата по които всички шофираме, отивайки на работа, до летището или до магазина. Но това не е спорт за всички. Лично за мен ползите надхвърлат рисковете. С нищо не мога да сравня това, като да летя свободно и да живея истински живот.
Титла: Re:За делтапланеризма...
Публикувано от: Stani в Февруари 11, 2011, 20:02:12 pm
 Делтапланеризма е................като ЛЮБОВТА думите са слаби, за да се опише.И всеки преживял го би го описал по различен начин и е нещо развиващо се и променящо се във времето.Просто си има свой живот и ние като пилоти се опитваме да се доближим до него за да стане в един момент сливане и постигане на чувството за свобода, простор, красота, тръпка от вътре, както казват сатори, нирвана, или частица поне от него, което те изпълва за дълго.Оставя и светла диря всеки полет в съзнанието(спомените), която диря може би се изменя с времето, но само като виното, колкото повече отлежава, толкова по хубаво е.
 ДЕЛТАПЛАНЕРИЗМА е начин да спечелиш живота на своя страна, това донякъде се дължи и на риска да не го загубиш.Но кое мили хора е по-сладко.Това дето е в изобилие и достъпно постоянно или онова дето е в малка доза и чисто като качество и усещане.Па дори и да е понякога с цената на лични вложения  -  енергия в различна форма.Летенето и атмосверните явления се доближават доста до развитието на мислите и движението им в пространството.Така че може и леко абстрактно, философски да се погледне на това начинание.Усещане което дава както на духа, така на душата а и на тялото.Това е лично а в същото време и социално преживяване.Това е така, защото горе си сам, но долу са хората и подкрепата без които не можем и за които донякъде го правим.Защото за да даваш трябва да имаш.