Форум за ДЕЛТАПЛАНЕРИЗЪМ на DELTACLUB.BG

Делтапланеризъм => Факти, събития, личности => Темата е започната от: million_miracles в Ноември 09, 2009, 21:03:52 pm

Титла: За Добрите и опитни пилоти инструктори
Публикувано от: million_miracles в Ноември 09, 2009, 21:03:52 pm
Първо ще фиксирам krassihg. Това е Краси Калчев, който е в Америка, но си идва доста често и ще можем да летим по честичко надявам се. Той е от старите делтапланеристи и инструктори. За тов и го слагам в тази тема.  Айде идвай да летиим  ;D ;D Много се изкефих на тона, начина и информацията която даваш. Благодаря ти за прекрасните постове в Нашия форум! Ти си добър пилот и теоритик, имаш много актуална информация за делтапланеризма, ще се радвам да я споделяш с Нас, по младите и необременени фърчачески мозъци!!! :P
Титла: Re:За Добрите и опитни пилоти инструктори
Публикувано от: Stani в Ноември 10, 2009, 02:36:41 am
 За мен Митака попада в тази категория, като бих разширил с всеодаен, безкористен, отговорен и твърд в обучението и безкомпромисен за грешките.Когато съм с него на байра с учебното крило се чувствам сигурен.Защото знам, че дава най-доброто на което е способен и до последно без да пази нещо недоизказано или скрито.Прям и коректен обсъждаме всеки един полет и акцентираме на грешките и след това работим до отстраняването им.Много последователен в обучението и с добра методика.Не се свини да изнася крилото до горе дори сам, само и само аз да имам сили да направя полетите както е по учебник.Мисля, че който го познава би се съгласил с мен.Винаги на линия и отзивчив, когато сме коригирали нещо по крилото дори и минимално да е той първо ще го литне, ще провери и тогава, като е сигурен се закачвам аз.
С такива хора съм оптимист, че делтапланеризма навлиза във своя златен век!
Титла: Re:За Добрите и опитни пилоти инструктори
Публикувано от: krassihg в Ноември 13, 2009, 10:49:26 am
Ами Митко, ти и Янчо сте сега наи-активните пилоти, а Янчо вече най-вероятно  е най-стария (  но млад по дух) активно летящ пилот на делта в БГ. Изкефих се много на снимките на Чепъна и виждам как и Янчо се е изкефил...и завидях на Стани за първите по-височки полети...усетих малко от тръпката и аз, защото точно на същото място имах и аз първи по-високи полети със Змей-8...1983-та ще да е  било, само че имах за инструктор бате Емо на предните въжета, а долу в ниското стояха за всеки случай Сачмо Австралииски и Кольо Арнаудов...имам снимки от тези полети, само че са черно-бели...същите камъни..там между другото все още си личат окопите от позиции на българската воиска, когато са пресрещнали сърбите през ноември 1885-та

Честито първи по-сериозни полети на Стани и стискам палци да продължавате все така без-аварийно да летите...!!!
Титла: Re:За Добрите и опитни пилоти инструктори
Публикувано от: chicho в Ноември 14, 2009, 02:56:50 am
аааааааа , бе Калчев! ти неможе ли вместо да висиш все пред компитеро, да гепиш лопатата, па като си у Америка, да изкараш некой лев /грешка , ДОЛАР/ пааа да купиш една фъртчилка за младите, паа да фарчат, па да им се раааадваш , още повече, душата да ти запее. А?
Титла: Re:За Добрите и опитни пилоти инструктори
Публикувано от: krassihg в Ноември 14, 2009, 04:14:10 am
Абсолютно си прав, Чичов...напоследък доларите нещо станаха все по -трудни за изкарване, но това не пречи да помагаме кой както може. Аз мога да даря едно крило на младия клуб, пък който може да го лети, да го лети. Затова питам Стани колко е кила, за да видя дали ще пасне? Мога да дам и една сбруя дори...но всичко е въпрос на размер...
Титла: Re:За Добрите и опитни пилоти инструктори
Публикувано от: Robert в Ноември 14, 2009, 20:13:35 pm
Много е прав Стани. И аз имам си опит с Митко като учител. Едни по добур и спокоин учител не познавам :)

Титла: Re:За Добрите и опитни пилоти инструктори
Публикувано от: chicho в Ноември 16, 2009, 12:56:47 pm
краси, не се напъвай, за майтап го написах. но като гледам последните дни какви подвизи се извършват, и каква манифестация стана на баира, сега виждам,че трябва да се обърне внимание в таз посока. но нямам притеснения , че ще пропуснем нещо.  КЪМ ВСИЧКИ............ ЛЕТЯЛИ ЛИ СТЕ НА  31ДЕКЕМВРИ-1ЯНУАРИ БЕЗ ПРЕКЪСВАНЕ ???                  АКО НЕСТЕ , КАКВО ЧАКАТЕ???  САМО 6 СЕДМИЦИ ОСТАНАХА ЗА ТРЕНИРОВКИ.
Титла: Re:За Добрите и опитни пилоти инструктори
Публикувано от: malena в Ноември 16, 2009, 18:19:28 pm
Не съм фърчачка, макар вече да съм фърчала тандем на делта  ;D Та, за Митака няма да пиша, че да не кажете, че съм пристрастна...Но не мога да не призная, че от него разбрах за съществуването на делтапланера. Него го видях за първи път да лети и си спомням, че си помислих, че човек не може да е по- красив от летящ делтапланерист! Да кажа и за chicho- е, няма такъв човек!!! Чепат, интелигентен, сладур... Само като го видиш как лети, няма как да не разбереш, че летенето за него е най- естественото нещо в живота му- страст, любов... За мен е чест, че го познавам и всичко, което написах за него е слабо казано!
Титла: Re:За Добрите и опитни пилоти инструктори
Публикувано от: chicho в Ноември 19, 2009, 01:46:31 am
чак се изчервявам пред компитърчето, четейки написаното от MALENA. ами какво да кажа???????????..............?????????... ТРИ КАСИ БИРА награда от профсъюза на реставраторите /за лично поллзване/ за .............. няма значение за какво, пише го в документите.