Форум за ДЕЛТАПЛАНЕРИЗЪМ на DELTACLUB.BG

Други => Бля бля бля => Предложения за теми във форума за делтапланеризъм => Темата е започната от: million_miracles в Октомври 29, 2009, 11:17:12 am

Титла: Първа тема!
Публикувано от: million_miracles в Октомври 29, 2009, 11:17:12 am
Тук предлагам да правим предложения за неща, които ще са от полза и интересни свързани с темата на форума. Теми, събития, идеи. Моята първа идея за тема е за логото на делтаклуба.
Титла: Re:Първа тема!
Публикувано от: Skyhiker в Октомври 29, 2009, 14:50:39 pm
Аз предлагам да се направи и една тема страница за МотоДелта, все пак са брадчеди от 1во коляно с Делтите, нищо че вдигат малко джангър :D
А също така една тема Копувам-Продавам-Подарявам, мисля че ще е много вървежна ;)
Титла: Re:Първа тема!
Публикувано от: million_miracles в Октомври 29, 2009, 14:59:08 pm
Мда, имам мотоделта и съм мислил по въпроса. Но като цяло по интересно ми се струва дърпането на безмоторен делтапланер с моторен. Това дава допълнителни възможности в спорта. Трябва да се реши как точно да се формулира темата.
Титла: Re:Първа тема!
Публикувано от: Skyhiker в Октомври 29, 2009, 16:39:41 pm
Ами 1во- докарваш Мотото на летището на Крайници, 2ро- Вземаш тандема и 3то намираш кой да кара Мото Делтата.  от там на там е лесно ;)
Като спомена теглене, имали в БГ работеща количка за теглене на Делта ???
Титла: Re:Първа тема!
Публикувано от: million_miracles в Октомври 29, 2009, 16:49:22 pm
Има да. Симеон Симеонов има моторна количка която е подходиаща за шлепване. С него сме правили aerotowing в Правец. Може да стане и на Крайници, но трябва перфектна организация. Мястото там е прекрасно, близо до Дупница и Рила. Ако има условия  рилски езера са в краката ти.
Титла: Re:Първа тема!
Публикувано от: thecreater в Октомври 29, 2009, 20:04:20 pm
Здравейте на всички делтаджии, много се радвам за новия сайт.
Пожелавам му много интересни дискусии и теми, с интерес се записвам и аз.

 
Титла: Re:Първа тема!
Публикувано от: admin в Октомври 29, 2009, 20:54:38 pm
А също така една тема КУпувам-Продавам-Подарявам, мисля че ще е много вървежна ;)
Готово :), направих тема "BUY, SELL, Free Gifts", а за мотото по нататък
Титла: Re:Първа тема!
Публикувано от: Stani в Октомври 29, 2009, 23:57:42 pm
 Едно предложение и от мен: Понеже този сайт и форум е нова крачка в историята на делтапланеризма в България, нека има една тема за историята на спорта и на нашия клуб като подтема.Защото от историята можем да се поучим и да я създаваме ;)
Титла: Re:Първа тема!
Публикувано от: Stani в Октомври 30, 2009, 00:05:28 am
  Второ предложение:За мен първият полет с делтапланер е една сбъдната мечта, благодарение на Митака и Даниел, за това нека има тема за мечтата - досег с небето и как всеки един от нас е сбъднал тази мечта.
 
Титла: Re:Първа тема!
Публикувано от: Stani в Октомври 30, 2009, 00:13:05 am
  Трето и за днес свършвам(цял ден съм ги мислил).
Ще започна по отдалече.Аз съм човек на движението и спорта от 14 годишна възраст не съм спирал и заставам плътно за възраждането на един велик спорт - Делтапланеризма.
Нека темата бъде за Делтапланеризма като същност на спорта, като методика, като принос за здравето на пилота и като противопоставяне на все по налагащия се заседнал начин на живот.
Титла: Re:Първа тема!
Публикувано от: Stani в Октомври 30, 2009, 00:23:53 am
 Още едно предложение.
Понеже практикуваме любимия си спорт(делтапланеризма) сред природата и планините, нека има и тема за природата спорта и запазването и.Нещо като делта-екология.За да ни е хубаво и за напред по стартовете. ;)
Титла: Re:Първа тема!
Публикувано от: Stani в Октомври 30, 2009, 00:57:47 am
 И накрая искам искренно да се зарадвам за този сайт, форум, клуб и да споделя радостта си с всички вас от обществото на летящите!
Искам да пожелая да върви всичко благополучно и както едно семенце дава изобилен плод така и тук да се чувства и вижда изобилието!
Титла: къде попаднахме
Публикувано от: kapakyga в Ноември 06, 2009, 02:11:35 am
тука сме с бо, а аз съм катя. имаме предложение - ще изпробваме тандем с животни. това е като летенето на Ласи до луната. Имам котка и бих рискувала да полетя с нея. :) ъъъъ не че ми се лети ... аз за животното го правя :)   
Титла: Re:Първа тема!
Публикувано от: zorro в Ноември 06, 2009, 12:33:06 pm
Може да има раздел "Видео разбор" или нещо такова - някой е снимал излитания и приземявания и да се дават мнения кое е правилно и кое не  ::)
Титла: Re:Първа тема!
Публикувано от: Robert в Ноември 25, 2009, 20:39:29 pm
Харесва ми идеята на Zorro  ;D
Може с видео и с снимки; а цел да бъде да покажа начинаищите какво да правят и какво не!
Особено с казане и излитане е...

А в идеята на karakyga (катя и бо (разбрах че то/тя е котката ;)) има нещо интересно.
Но може би тябва да има тест от лекар ако летене не е опасно за животна  :P
Титла: Re:Първа тема!
Публикувано от: krassihg в Ноември 29, 2009, 11:36:33 am
Това дето го предлага Zorro, предлагам да се направи раздел Техника на пилотиране и там да влязат всякакви такива Излитане, кацане, завои, сривове , реене в термика и бла-бла-бла

ето тука едно интересно филмче за излитане от стръмна скала, не го опитвайте в къщи. Полезно е обаче за разбор на тема ъгъл на атака

http://www.youtube.com/skyhighwoman#p/a/f/0/_PNaTI4ZS0g
Титла: Re:Първа тема!
Публикувано от: krassihg в Ноември 30, 2009, 11:19:16 am
Още едно предложение за тема:
Инциденти и оцеляване
сега чета една смайваща история на пилот на състезание в Австралия.
Пилота попада в турбуленция, прави тък ( преобръщане ) , втори, след което крилото се чупи и се сгъва, при което започва да се върти толкова бързо, че пилота от центробежната сила не може да се присегне към парашута, и получава кръвоизливи в очите. Накрая се откъсва от крилото ( както се разбира по-късно, гръбната плоча на сбруята се счупва от претоварването) , започва свободно падане с голяма скорост ( той твърди че стига до терминална скорост, парашута не иска да излезе от компартмента на сбруята, накрая успява да го изкара, борейки се с две ръце, и хвърля парашута, който се отваря почти експлозивно, но издържа, без да се скъса. Пилота усеща силни болки ( от счупени ребра) , накрая губи съзнание, и се освестява на земята, където го намира един фермер и вика бърза помощ. Същия пилот предната година е наблюдавал почти идентичен случай с австрииски пилот, който обаче загива, защото парашута му се скъсва при експлозивното отваряне. Този инцидент обаче го е накарал да се замисли за това каква сбруя да си избере и какъв парашут. Избора му е паднал върху Метаморфози и High Energy парашути, като накрая е избрал последния, заради по-богатия опит на фирмата с конвенционалните парашути.
На линка кам блога му се виждат останките от сбруята и крилото и уредите.
Много важна подробност...парашута му е бил свързан със сбруята вътрешно, така че въпреки отделянето от крилото все пак е имал връзка с парашута.

http://adam-parer.blogspot.com/2009/11/g-force.html