Форум за ДЕЛТАПЛАНЕРИЗЪМ на DELTACLUB.BG

Други => Бля бля бля => Темата е започната от: Smiche в Февруари 18, 2013, 21:59:41 pm

Титла: Здравейте!
Публикувано от: Smiche в Февруари 18, 2013, 21:59:41 pm
Здравейте на всички. Наскоро се запалих по делтапланеризма(нямам си и идея откъде). Събирам пари за делтапланер и скоро ще си поречъм - Делтапланеризъм, Книга II : Петер Янсен, Клаус Тенцлер, да се образовам. Иначе цялото ми познание за спорта е от форума и клипчета в youtube.
Да се представя, аз съм Александър Иванов от Габрово и юли месец правя 18. Нямам много субсидии(всичките пари са ми от стипендия и съм си намерил работа за през лятото). Танцувам народни танци, карам ски от време на време и по 2-3 пъти през седмицата играя футбол, та и на фитнес ходя понякога. Може да се каже че бая си спортувам. Много обичам природата от малък още. Седя всяко лято на село по 2-3 месеца и съм свикнал да съм сред природата. Пълна тишина и спокойствие.
След като се представих се чудя дали ще се намери някой да ми продаде делтапланер и дали има някой около Габрово, който би желал да ме качи на тандем. На родителите си нищо не съм казал още, защото смятам, че е рано. Пък и ако си купя делтапланер едва ли ще ми забранят да го ползвам. Да ходя до София за уроци просто не виждам как може да стане :S.
Съжалявам, ако има някакви правописни грешки, много ми се спи и хич не чета какво пиша.
Много хубаво форумче и много хубави и вдъхновяващи клипчета от полети.
Титла: Re: Здравейте!
Публикувано от: million_miracles в Февруари 21, 2013, 12:09:26 pm
Здравей, добре дошъл!

Като всеки човек, който иска да лети, но не се е доближавал много до реалното летене, си си създал някаква представа за това как се случват нещата и какво ще предприемеш като действия. Всичко е добре, но най-добре е че си се поинтересувал за това, как наистина трябва да се направят първите крачки. Разбира се, най-лесния вариант е да се свържеш с хора, които летят, като нашия клуб. Спомням си, когато Боби и Явката направиха първите си полети над Ряховците :) между Габрово и Севлиево.  Има тема във форума първите им полети там. Варианта да си купиш крило и да се учиш е може би най -нежелателния. Бих ти препоръчал да си организираш възможностите в курс за обучение, след което да се насочиш в подходяща екипировка за нивото ти. Пак казвам, имаш някаква представа за това как очакваш да се случат нещата, но може би тя е само една скица на желанието ти да станеш делтапланерист. Докато предприемеш някакви действия, чети и задавяй въпроси - много.
Титла: Re: Здравейте!
Публикувано от: Smiche в Февруари 21, 2013, 14:55:21 pm
Благодаря за отговора. Колкото и да ми се иска не виждам как мога да започна курсове в близките 4-5 години, освен ако няма някой от Габрово, който да провежда такива. До колкото знам няма. Да си купя крило и да се уча сам също не ми се вижда добър вариант както и ти спомена. Книгите колкото и да са обяснителни теорията и практиката се различават, а все пак това си е летене и има рискове, ако не знаеш как да постъпиш в дадена ситуация. Не ми се рискува, та най-вероятно ще трябва да изчакам докато навърша възраст, в която мога да си позволя да пътувам до София или да живея там. Единственото, което мога да направя е да се надявам да имате някакви посещения покрай Габрово, че да погледам на живо спорта.
Титла: Re: Здравейте!
Публикувано от: million_miracles в Февруари 21, 2013, 16:20:50 pm
Свързвам те с делтапланерист, който лети в района. Ходят често на Бузлуджа и Шипка, откъдето летят. Вече с него ще се координирате. От теб се иска да си сериозен и да имаш предвид, че летенето е свързано с метеорологията. Когато става за летене, това е приоритет и се ходи на летене. Ходи с тях да погледаш и да се запознаеш. Другия вариант е да дойдеш на школите, които организираме след май месец от клуба. Те са 4 - 7 дни, най-често на Петрохан, където е подходящо за обучение. Получаваш всичко необходимо за да летиш. Ако не можеш да отделиш това време ще е много трудно. Не бързай да купуваш крило!!! Крила има много. Важно е да отделиш необходимото време и да напредваш постепенно и безопасно.
Титла: Re: Здравейте!
Публикувано от: Stani в Март 07, 2013, 17:29:34 pm
 Здравей, Александър!Радвам се, че млад и енергичен човек като теб се интересува от чудото делтапланеризъм.Хубаво ти го каза Митака, не бързай да инвестираш средства в крило.Наистина е материален носител на мечтата за летене, но на мен ми бе необходима година, въпреки ентусиазма ми, докато се наложи да полетя на различен делтапланер от учебния.Така, че не се ограничавай по отношение на това къде и как да се срещнеш отблизо с летенето.За, да се дойде до Петрохан или София не е невъзможно.Обикновенно курсовете на Петрохан се обявяват доста отдалече, така че бъди уверен, че щом живее в теб летенето ще ти се случи само малко търпение.
 Бъди, здрав и до скоро!