"Гравитацията е закон и не подлeжи на обжалване"
- А нас всичките трябва да ни опандизят
Това клипче ми напомня за детските ми години около 3-4 клас, един приятел беше набарал някаква руска книга за делтапланеризъм и решихме че ще си правим делта. тогава все още нямаше кабеларка и алуминиевите антени бяха хит на пазара, та ние двамцата се поразходихме по покривите на блоковете и поокършихме някоя друга антена
. Аз забърсах на бащами платнището за шкодичката и набързо конструирахме летателния апарат
. Отидохме на едно подходящо баирче (естествено с малка денивелация и без препиятствия) и зачакахме да задуха чело
, Понеже аз бях по як се пробвах пръв, ама му бях доста над горната граница, та нищо не стана, тогава моя авер подхвана летателния апарат ( трапец нямаше, нашето конструкторско решение бе да поставим две дръжки от гардероб, от ония старите масивни орехови), затича се и нещешли взе че се вдигна 2-3 м. Обаче изглежда че е имало някакъв дефект в материала от който бе изработена напречката, и делтата се рззпадна през средата.
За антените само ни се караха ама за платнището мене ме биха
, и по добре, щото майками имаше едно голямо парче зелена коприна и бяхме решили да си правиме парашут
, физическата интервенция от срана на бащата забави процеса но нещата не можеха да останат така. С коприната си направихме тапицерия за една билярдна маса, дето я сковахме с един друг приятел, а мене пак ме биха