Делтапланеризъм > Състезания, срещи и летене...
Каптажа
Stani:
Евала момци само така!А дневници водите ли си?
Инак Каптажа си е идеал.И за обучение и за туризъм и за напреднали а бе Каптажа и това е достатъчно като кажеш.
thecreater:
Аз правя лошо, че не водя дневник... на пилота делтапланерист.... но това нещо ще променя! Защото ние подкрепяме със снимки и клипове нашите полети, но не (говоря за себеси) записваме нещата с думи и букви .. така личното впечатление, може да остане в мисълта и да се забрави в последствие. А като е записано, първо паметта го запомня по-добре, второ...го има записано. ;D
million_miracles:
Вчера посетихме Каптажа. Сняг и студ. Аз си облетях крилото след лошото кацане на Сопот. Прегледах и записах неща които да направя. Крилото лети с новите рамки и не забелязах някакви проблеми от двата полета които направих. Само кефа беше невероятен, след почти година липса на самостоятелен полет, в смисъл без торба картофи вързана до мен или забравен лигавник :D
Stani:
Аз пък направих три полета с учебното крило.Вчера на Каптажа става въпрос.Не го бях летял Старчето и лекия страничен вятър ми бяха добре дошли за добиване и изглаждане на умения.Наблегнах на плавното и без друсане бягане при затичването, което е важно според мен защото при друсането и заклащането на крилото при старта го прави по-неустоичиво до влизането му в летателния режим.А това може да е от решаващо значение, когато се излита в безветрие.
million_miracles:
Рано или късно всеки се връща за малко на Каптажа! Незаменим е в района на София.
Стани, аз мисля че абсолютно добре се справяш, но е добре да направиш 3 сесии по 5 полета. На всяка сесия да работиш по даден елемент. Това ще ти осигури сигурни стартове през цялата година, където ще трябва да се съсредоточиш върху други неща - тактика на полета, намиране на термика, раазделяне на въздушното пространство на водоравни и височинни зони,разчет за кацане в цел. Все неща дето не са за Каптажа, но тези неща са по лесни, след като изцедиш Каптажа до последната капка знание и практика.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия