Делтапланеризъм > Състезания, срещи и летене...

Коняво-о-о

<< < (5/20) > >>

million_miracles:
Давай, Краси :) От повтаряне глава не боли!
Последно си спомням, че денивелацията е около 800м. на Коняво. Всъщност на траклога не се ли вижда?

Falcon:
Ето барограмата от полета. Денивелацията според вариото е 912м, а прехода е 5.3км. Това отговаря на около 5.8:1. Мисля, че нормалното за Фалкона е 7:1. Но все пак, аз правих доста завойчета и там се губи височина...

Stani:
 Хубава беше миналатаия Събота, добре полетяхме.Бях си поставил за цел да направя качествено излитане и го бях визуализирал мислено преди старта.За целта си прибрах крачолите в чорапите, махнах от джобовете по краката вещите и повдигнах бедрените колани максимално нагоре.Съсредоточих се и в ъгъла на атака при разтичването, като знам, че изпусна ли да ме вдигне рано крилото няма добро засилване.При кацането също си бях набелязъл нужните действия, като вкарване на центъра на тежестта напред, като се изпъча в рамката, рано изправяне и придърпване за скорост във финалната права.Така и кацането ме задоволи, защото се приземих на крака.По време на полета се опитвах да си представям вятъра и движението на въздуха според терена и логически търсех местата за евентуални качвания.Някъде се получаваше, макар че този ден имаше инверсия.Минах и завъртях над разораната нива с цел да хвана леко качване, също така като забелязах един мишелов да върти под мен и аз веднага завъртях, но вече губех височина и заходих за кацане.Мишелова се стрелна към мен сякъш да се заиграе, нали сме от една порода ;).
 Благодарности на Боби за чудесните кадри и на теб Краси за винаги точните съвети!
Дано този уйкенд Бог даде термика!

million_miracles:
За този уикенд - топло време с добър температурен градиент. Очаквам да има термика. В събота срещу неделя влажноста се вдига, налягането спада и вятъра се усилва. Не може да се каже кой ще е по добрия ден. И двата ще са добри! Стабилен югозапад. Кво правим?

Този път без бутане на колата :)

million_miracles:
А от клипчетата на Боби ми направи впечетление, че тандема е с идеална равна горна повърхност, само латите се очертават. На другите крилата имат бръчки.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия