Темата е интересна и докато аз отговарях, Ники ме е изпреварил. За да прехвърля Витоша, за мен комфортна височина е около 2700м. В този ден нямаше тази база. Имаше кумулуси от 10.30 сутринта и наистина ме хвана яд малко, че не стартирах по-рано. Подготовка по екипировката ме забавиха около 2 часа на старта. Като излетя, трябва да съм сигурен, че всичко е наред. Ако разгледате другите прелети, ще видите ч има вадения от 100м. над терена. Разбира се с разкопчан вече цип за кацане. Много е важно терена да позволява, защото за да останеш в термиката, вятъра отнася и трябва да се запази възможноста за сигурно кацане, в случай, че термиката отслабне. Няма такъв кеф, пак да си закопчееш ципа
Относно забранената зона, CTR-a на летище София е много голям, радиус около 50 км. Това означава, че където и да летиш на повече от 300 м. над терена си в нарушение. Казано по друг начин на Витоша и Расник не трябва да се лети изобщо с мисълта за прелети. По беозпастно от гледна точка на въздушен трафик е да се пусне назад към планината, защото вероятността там да мине самолет е по-малка, но пак минават самолети. Както и ултралеки и хеликоптери. Така или иначе, като застроят Драгалевска ливада - кой летял, летял. До там!!!
Една снимка над Северна рила, поглед към с.Белово и гр.Септември