Делтапланеризъм > Делтапланеризъм
Нови крилца за българските пилоти
million_miracles:
Не е тайна, че който иска да си купи безмоторен делтапланер няма голям избор в България. Затова се комбинирахме в клуба и с една обширна разходка из Европа купихме 4 делтапланера. Маршрута може да видите на картата.
Според нивото и тежеста на пилота, според финансовите възможности на всеки намерих подходящи крила. Едното крило беше за мен. Ето това синичкото.
След двете състезания, на които бях тази година, знаех какво ми трябва :) Още във Швейцария свалих плата и направих пълен оглед на две крила.
След като се пибрах в България, първата работа беше да се прегледат и облетят крилата на Каптажа. Както се очакваше, крилата летят :) Разбира се и леки проблеми за отстраняване.
Много е важно настройката на крилото да се направи за конкретния пилот, да се прогонят детайлите в екипировката. Веднъж като се настроят, после е сигурно и лесно.
krassihg:
На мене ми харесва онова в дъното, с една птичка на Moyes на гърба, без мачтичка... :)
million_miracles:
След като с Васи се вдигнахме и литнахме от Коняво, то вчера пък се замъкнахме на Витоша. Излетях към 17.40 часа. Втория полет на новия ми делтапланер този път ме вдъхнови за дълго. Толкова спокойни и леки условия, а крилото лети нагоре, Леко, даже бих казал нежно управление, нищо общо със всичко което съм летял досега. Докато въртях термика ме отнесе над Бистрица, бях на 2500 почти. От там натегнах напръчката докрай и крилото влезе в скоростен тунел. Насочих се към телевизионната кула на Копитото. След малко бях там, загубил 500м само :o С ужас погледнах Драгалевци. Аууу, ами сега, как ще стигна до там. Нали съм си свикнал със старото крилце, а с него трудно бих прелетял това разстояние. Тръгнах по планината обратно. Драгалевци вече беше под мен а вариото показваше около 2000м. Е, освен крилото и условията бяха добри. Над Панчарево и Герман леко вплътни и заоблачи. Явно студен клин се набиваше отдолу и навсякъде вдигаше. Фронт. Жалко, че беше вечер. Отидох над площадката за кацане и започнах да снижавам. Мръкваше, нямаше как.
Stani:
Чак да те засърбят крилата за летене, така си го описал.Със здраве и удоволствие да си летиш новото крило, към рекорди, прелети и каквото ти харесва!
million_miracles:
Марси, благодаря!!! Да ти се връща :)
А вчера също разбрах какво става, когато дръпнеш въженцето на VG то!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия