Форум за ДЕЛТАПЛАНЕРИЗЪМ на DELTACLUB.BG

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесиятаНовини: А знаете ли, че жените делтапланеристки в България вече са две? :)

Автор Тема: 4-ти курс по делтапланеризъм  (Прочетена 8862 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен million_miracles

 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 1213
4-ти курс по делтапланеризъм
« -: Март 18, 2012, 17:05:02 pm »
4-ти курс по делтапланеризъм започва. Хайде да ни е честито хубавото време :) Със същественото затопляне дойде и времето да открием летателния сезон за тази година.
От 24.03.2012 ( следващата събота ) ще направим първите учебни занимания по делтапланеризъм. В зависимост от метеорологичните условия ще изберем подходящото място.
Моля тези от вас, които имат възможност и желание да се присъединят следващия уикенд да се свържат с мен по телефона или по е-mail за да можем да предвидим учебните групи.
Ако нямате възможност да се включите за това занятие, но искате да се присъедините към учебните занимания по-късно моля също така да ни уведомите.
Стягайте се и успех!!!
Всеки полет е важен!

Неактивен megi

 • Newbie
 • *
 • Публикации: 34
Re:4-ти курс по делтапланеризъм
« Отговор #1 -: Март 23, 2012, 19:49:23 pm »
        Страхотно! Най сетне новия сезон започва, а с него се сформира и нов курс от желаещи да полетят. На всички настоящи и бъдещи делтапланеристи винаги перфектен насрещен вятър и незабравимо красиви мигове с делтите  ;D

Неактивен megi

 • Newbie
 • *
 • Публикации: 34
Re:4-ти курс по делтапланеризъм
« Отговор #2 -: Март 25, 2012, 18:30:47 pm »
      Най-после на Каптажа  ;D Вчерашното започна със слънчице хармониращо с нашето настроение, а ние след сутришните лъчи започнахме с почистване, но не на старт както може да се очаква, а на учадтък от пътя след Бистрица нагоре към учебния хълм.
      След като се потрудихме над заледения терен и побутахме дружно три возила заедно с навързаните на тях крила пристигнахме предостатъчно загрели и готови, кой за летене, кой за първи уроци, кой да прави щрак, Валето за подкрепа, а Магчето си дойде с нейния вълшебен свят  :)
       Васко и Васи разгънаха учебното крило. Той получи встъпителни разяснения в делтапланеризма, и след това разтичваше и качваше крилото до старта след полетите на Васи. Тя направи пет полета, а последния й беше страхотен. Чичо също се отчете с две хврък-кац. Аз не устоях на чара на Falcon-а и разтичах веднъж. Дойде и ред на Митака да облети новото си крило и по закона на Мърфи вятъра взе да се криви,  докато накрая съвсем не се изкриви, но все пак два полета станаха факт. Накрая и небето ни се намръщи и ние събрахме крилата.
      Финал на началото на новия летателен сезон сложихме с бира и шкембе  ;D

Неактивен Vassy

 • Full Member
 • ***
 • Публикации: 154
Re:4-ти курс по делтапланеризъм
« Отговор #3 -: Март 25, 2012, 21:51:17 pm »
:) Дааа, най-сетне да дойде времето и за нас зиморничавите да изтърсим нафталина от крилата. Хората се отчетоха още на втория ден от новата година на Расник, а ние студенокръвните се  крихме на топло чак до вчера.
Прекрасен ден се беше заформил - слънчице, топлина точно, колкото да не ти замръзнат ръцете, малко физзарядка с цел избутване на колите през няма и 50 метрова отсечка с последните упорити спомени от изминалата зима. Спомени, спомени, ама бая ясни бяха...сняг, лед и никакъв шанс за преминаване без специализирана техника. След почти два часа упорит труд, разриване, "оклоняване" поради липса на пясък за "опесъчаване" и силна миризма на феродо успяхме да избутаме 3 броя автомобили на асфалтовия участък.
После поносихме доволно количество багажи, инструменти, крила и т.н. до горе, след което дойде времето на съществената част:
Да видят новите ученици що е то делта, а по-старите зайци да си припомним какво беше това.
За мен 5 полетчета, както каза Меги, от които съм що годе доволна като изключим едно самоотвержено изпльоскване в стабилното количество кал, налично в изобилиие по това време на годината.
Васко имаше щастието да се запознае с делтата, да потича с нея и да придобие първите си впечатления за делтапланеризма. Очаквам и той самия да сподели наблюденията си.
След дълга почивка и Меги потича... с толкова устрем и желание, че крилото само си летеше над главата й.
Чичо Янчо също се възползва и на два пъти се понесе с Комбата.
Митака направи два полета на последните издихания на североизточния вятър, след което облаците казаха своята дума и под заплахата да бъдем изкъпани преждевременно, набързо сгънахме и се пренесохме в близката Бистришка кръчма за "шкембе с бира" - очаквано добра комбинация!
След зимния сън за щастие установихме, че мускулите имат много по-добра памет, от колкото сме очаквали.
Естествено това не значи, че днес нямам мускулна треска...
И последно: Пожелавам успешен старт на адаша Васко и много прекрасни моменти в небесата, но този път носен от делтапланера си :)

Неактивен Stani

 • Sr. Member
 • ****
 • Публикации: 361
 • Летенето е уникално, защото всеки път е различно!
Re:4-ти курс по делтапланеризъм
« Отговор #4 -: Март 26, 2012, 00:38:42 am »
 Радостен съм да прочета тези редове.Радвам се за всички и за Меги и за момчето което тепърва се докосва до вълшебството делтапланеризъм!Пожелавам на всинца ни прекрасен сезон, ламинарни потоци, широки термики да ги въртим по няколко делти едновременно  ;)
Айде тренирайте телата и до скоро на байра!
Повече въздух в гърдите и крилата!

Неактивен skyordie

 • Full Member
 • ***
 • Публикации: 108
Re:4-ти курс по делтапланеризъм
« Отговор #5 -: Март 26, 2012, 15:39:46 pm »
100 x like.