Ако вървиш по пътя само, излиза към 16 км ходене нагоре, което прави към 4 часа ходене. ако съкратиш посоката, може да стане 8км, дори 4-5 км, но вървиш в разни трудни и стръмни пътеки, където колелцата няма да помагат, дори ще пречат. Що направо не си го нарамиш и да си ходкаш, като толкова искаш. Аз си спомням навремето сме качвали Чепъна за 20 мин, с крило Змейче и сбруя с наколенки. Ама бяхме млади и силни и здрави. А Витоша, през зимни условия, малко ми се вижда мазохизъм. Може би ако крилото е Фалкон, 22кг, сгънато на късо, и ако имаш компания да не ти е скучно, за 3-4 часа да се качиш. Но наистина, през зимата много от възможните пътеки и маршрути стават невъзможни.Аз затова откога говоря че искам крило 16 кг, сгънато на 1,50 м. С такова нещо може да се ходи навсякъде, става почти като парапланер. А което е най-смешното, като си помисля, навремето нашите крила самоделки бяха такива. Още ми е пред очите едно от първите събирания на Червен Бряг,1979, Иван Ангелов си разгъваше пакета на крилото , с тръби на втулки, 32x2, нещо от сорта, и тръбите бяха по-къси от 1.80. Бярно, отнема към 30 мин да се сглоби, но за носене на гръб е перфектно.