Делтапланеризъм > Безопасност и техника на полетите
За оцеляването и има ли господ ...
million_miracles:
1. Разпъваш крилото и слагаш камери навсякъде, включително оператори
2. Начало. Звук! Камера! Екшън!
3. Хвърляш крилото напред, хукваш след него, имитираш спъване, докато падаш се закачваш с карабинера за него
4. През цялото време се целиш в бора, имитираш удар в скалите и използваш суматохата да счупиш тайно рамката.
5. Продължаваш да целиш бора вече с остър завой и сгъната на 90 градуса ранка, разминаваш се с него подритвайки върхът му!
6. Продължаваш полета слагаш китки на рамката, все едно нищо не е станало!
7. Захождаш за кацане с спирала и така до земята, в последния момент изправяш и имитираш немощно кацане по корем.
8. Крилото остава цяло, предварително направено здраво за цялата каскада!
реклама на Wills Wing
krassihg:
А ве, уникален е..и самия факт че е качил филмчето в нета му прави чест все пак, много хора ще си направят изводи като го гледат...
той май имаше и планшет на рамката, с карта на местността, явно се е готвил за дълъг полет..и по-едно време го гледаше нещо и го държеше с ръце...
Всъщност той не се спъна в растенията, а просто не се засили както трябва, хвърли се в рамката преди да му се изпънат коланите, и оттам едното колело опря в камък и
от удара той залитна настрана и тогава счупи рамката, и между другото задната камера се завъртя от удара напред и надясно, забележи на 25 сек как скача надясно кадъра..
камерата беше сложена на стойка настрани от кила.
million_miracles:
По-вероятно е той само да е изкривил рамката в момента на удара, а от натиска на крилото породен от удара в земята да се изкривява и почти чупи. Съдя за това, първо, че ъгълът е остър и второ, че се огъна високо горе. А клипчето е супер яко и заслужава внимание. Ти къде го откри тоя бисер?
Stani:
Аз сигурно бих се опитал във въздуха да я поизправя рамката, макар че профилните рамки при всяко движение на профила след огъване стават още по-крехки.В смисъл дочупва се направо.Ако е тръба друго е, тя и по трудно се криви и чупи мисля аз, но и по-трудно се изправя.Имал си е този ден хранители човека с него!
krassihg:
За какво да я изправяш рамката ? Тя вече е сгъната...освен за красота ? ...това ми звучи на някой да му резнеш главата и после да му я наместиш на раменете...ми тя е отрязана вече...! :D
Това клипче е показателно за факта че безмачтовите крила имат напречки които издържат на натоварване без помощта на долните въжета и рамката...практически като rigid крилата..там рамката е само за да може пилота да се мести, хванат за рамката..иначе крилото се поддържа от карбоновия челен ръб , който в средата е хванат на нещо като панта, която не позволява сгъване нито надолу, нито нагоре.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия