Делтапланеризъм > Безопасност и техника на полетите

Защо не можем да се оправим с тая безопасност

<< < (2/2)

krassihg:
Момчета, радвам се да ви бъда полезен. Имам едно конкретно предложение към вас и към Митко и Чичов и Тончо. Опитайте следващия път, когато застанете на баира, първо учениците да огледат обстановката и времето и баира, и да направят кратък анализ на  ситуацията и да посочат какво според тях би могло да създаде проблем или опасност за предстоящия полет.Да се опитат да преценят скоростта на вятъра, посоката, има ли пориви или не, препятствия в близост до старта, потенциално опасни завихряния. След това инструкторите да ги поправят и допълнят. По този начин ще се създаде едно съзнателно отношение към безопасността и ще изостри аналитичната мисъл и готовността на учениците да реагират на потенциално опасни ситуации. В горната статия имаше такъв момент описан и на мене ми се вижда доста полезно, защото такъв анализ би отрезвил и охладил малко главите и би помогнал за по-бързото усвояване на опита от по-старите пилоти. Стискам палци да летите успешно и безопасно.

chicho:
благодарности Краси за тоз превод!!! чудесно , че си го направил за нас и за сайта. много нещо събужда в главата ми.... БЛАГОДАРЯ !!!

admin:

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия