Здравейте всички
В момента се намирам във Valle de Abdalajis, Malaga,
http://www.vuelolibremalaga.com/vuelo/ España или както го наричат тук Столицата на летенето.
Мястото е уникално и е подходящо за много видове спортове, Делта и Парапланеризъм, Скално катерене, Планинско Колездене и ред други.
Вчера летях за пръв пърт тук (с парапланер) и имах удоволствието за първи път да видя във въздуха две делти на АТОС риджид уингс, направо останах без дъх, тези неща летят, ама наистина летят
Докато аз висях като сопол, те прелитаха между двете планини за норматив, побързах да кацна преди тях, но ме изпревариха. Исках да видя как кацат на една кацалка дето е трудна и за парапилот, тук стартовете са страхотни но кацалките са малко извратени, ама на Испанците не им прави особено впечатление, кацат си и толкоз.
Ина видео от крилото на една от делтитте, по късно ще го обработя малко и ще го пусна.
Тук се роди идеята за побратимяване между клуба във Малага и Делтаклуба, ще видим какво ще излезе от тази работа, но се надявам поне да поканят президента на Делтаклуб и някой придружаващ, и после да им върнем жеста.
Също така помолих Ники Йотов от Скайномад да изпрати официялна покана към пилотите от местния клуб за предстоящия шампйонат на България по пара и делтапланеризъм, който ще се проведе в Сопот от 1ви до 7ми Май тази година....
Поздрави от мен и се надявам скоро да се прибера и да забочна обучението си като делта пилот