Делтапланеризъм > За тези които искат да полетят
Курс за обучение за делтапланеризъм
million_miracles:
Зпоачват учебните полети за 2013 година, като всеки желаещ може да се възползва от тандемен полет и да участва в един истински височинен полет с инструктор, да усети веднага тръпката от делтапланеризма. Нека и тази година отново мине без нито един инцидент, за което всички съпричастни на "Делтаклуб" дадоха по всякакъв начин своя принос това да е факт. Вече 4 година ние изпълняваме тандемни полети без конкуренция (за съжаление). Те не са задължителни за обучението, но е една възможност, която прави клуба ни една идея по богат и успешен.
Поздрави и успешни полети на всички!
Mihailov:
От жена ми получих подарък - полет с моторен делтапланер. Стори ми се интересно това летене. Разгледах какви курсове и инструктори има - само 2 ма сте обявили обучение. Ще избера по качеството на обучение - и питам с какво вашето е по-качествено от това на БНД?
Отговорът ще ми помогне в избора. Не съм лек, но подвижен.
krassihg:
Курсовете за обучение не се различават особено. Изискванията са едни и същи, летателните упражнения са едни и същи, местата за обучение са едни и същи.
Разликата може да се види в крилата които се ползват за обучение, и в самите инструктори. Познавам инструкторите и в двата клуба и мога да кажа че има голяма разлика в тях като характер, опит , отношение към хората, и физически възможности.
В Делтаклуб има възможност за обучение и с тандемно крило, което дава доста по-добра представа за летенето от високо, без да се създава излишен риск за ученика. Инструктора на Делтаклуб в момента държи националния рекорд за дълъг прелет и шампионската титла на България, ако това има някакво значение.
Доскоро имаше доста дискусии от сорта кой имал лиценз за инструктор и кой нямал. В повечето развити страни тези лицензи се подновяват на всеки две години. Тъй като в България не е имало процес на подновяване на издадените лицензи от поне 15 години, аз бих казал че в момента формално никой няма обновен лиценз. Освен това нещата които се изучаваха в курсовете за инструктори преди 15 години са доста по-различни днес.
Най-добре да разговаряш с инструкторите и на двете места лично и да си съставиш мнение от първа ръка.
Mihailov:
Имам интересно предложение за едноместен моторен делтапланер и вносителя препоръча да започна с начален курс по делтапланеризъм или мотоделтапланеризъм. Все още проучвам след което ще се реша с какво ще започна. Много малко летят с делтапланери в България, чета и другитe сайтове.
nikpilot:
Здравейте приятели, аз искам да попитам къде мога да се запиша на курс по мотоделтапланеризъм или е близък до обикновения делтапланеризъм, благодаря предварително и много полети на всички :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия