Делтапланеризъм > За тези които искат да полетят

Курс за обучение за делтапланеризъм

(1/5) > >>

admin:
Курсове по делтапланеризъм

Здравейте!
Курсове има целогодишно, дори когато има дълбок сняг и учебните площадки са непроходими. Тогава ползваме TOW-ing система(влек). Като цяло спорта не е сезонен, а целогодишен. http://deltaclub.bg/bg/obuchenie.html

 Курс може да започнете, след като дойдете поне веднъж на учебни занятия да погледате и разтичате с крилото, след което може да прецените дали да се занимавате с делтапланеризъм.  

Нивата на обучение са 5. 1,2,3 са начални нива, 4-то и 5-то - пилоти. Новите ученици напредват най-бързо по време на двудневни съботно-неделни лагери. Мястото го решаваме според метеорологията. Идеални учебни площадки са - Бистрица до София и Петрохански проход, но има и други. Понякога ходим и за един ден. Когато метеорологията не е подходяща за летене се занимаваме с теория в клуба.

Може да се запишете за интензивен курс. Той е подходящ за заети хора по време на отпуска или чужденци, които са в България за малко. Друг вариант е да станете член-ученик на клуба. Получавате всичко необходимо за да летите - екипировка, знания, среда.

admin:
Начално ниво
Курс за делтапланеризъм стартира при събиране на група от 3 ученика
Допълнително към курса може да изпълним тандемен полет при желание от ваша страна - 60€, полет с мотоделтапланер - 30€. Полета с мотоделтапланер е най-лесния вариант да полетите и да видите как се чуствате във въздуха. Някои хора имат непреодолим страх от високо. Добре е това да се разбере в началото.

Клуба се намира в София, район Красно село. В него се провеждат теоретичните занятия. При желание, посещаваме и военната библиотека, където има най-много информация и книги свързани с спорта и историята.

При достигане на определено ниво знания и умения, получавате лиценз за делтапланерист по системата на FAI валиден за Европа.

admin:
Въвеждане в делтапланеризма (Tandem Hang Gliding Lessons)
Полета с двуместен делтапланер (TANDEM) в BG го прави лесно и сигурно за новодошлите да се понесат във въздуха за минути от тяхното пристигане до първият им полет. Докато повечето делтапланеристи кацат на краката си, при двуместния делтапланер се използват колелца за лесно и безопасно приземяване. Колелцата също позволяват на учениците по-дълго време за контрол върху всеки учебен полет.


1).Записване за урок.
2).Присъстване на тандемен полет с друг пасажер за нагледно придобиване и представа за тандемен полет (по желание)
3).Извършване за 5 мин. работа по документи.
4).Обяснение за подготовка по излитане в процедурите и управлението.
5).Закачване за делтапланера.
6).Преговаряне на процедурите и управлението.
7).Наслаждавате се на излитането докато вашият инструктор пилотира
8).Поемате контрола над делтапланера докато се снижи на 150 метра.
9).Наслаждавате се докато вашият инструктор прави заход и приземява безопасно на колелца.
10).Готови сте за следващо ниво.

За контакти: лично съобщение на  "million_miracles"
или на телефон: 0888 918648 Димитър Халачев

На 17.01.2010 от 15.30 часа ще се проведе лекция на тема АЕРОДИНАМИКА. Лектор - Стоян Станков, инструктор по делтапланеризъм.

chicho:
ДНЕС, по някое време, продължение на теоретичен делтапланеризъм. защото, сега зимата, като се изучите да подскачате, напролет ще започнете и да подлитате. а когато централния компютър е теоретически осведомен, крайниците имат по-правилни действия. курса е безпларен! носете си само по 5.40 лв. за имунизация срещу полени. защото вятъра ги носи /полените/ навсякъде, а нашата работа е бая вятърничева. затова майсторите харесват летенето в термика. ТЕРМИКАТА не е вятър! а какво................??????????? ще научете на курса.

admin:
Краси Калчев изнесе 2-часова блестяща лекция на тема аеродинамика, закон на Бернули, принципа на работа на делтапланера при различни скорости. Благодаря му от името на всички присъствали! С нетърпение ще те очакваме отново да посетиш България :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия