Здравей, Skyordie!
A za vo let najgolem problem se bateriite. Voedno sve toa e mnogu komplicirano da go "rabotis" v vazduha
1- За батериите съм съгласен.Аз реших въпроса с 2 акумулаторни батерии Ansmann 2600 mAh.Държат 18 часа, което е повече от прилично.Хубаво е и да се деактивират всички непотребни по време на полет функции, като email check и дори GSM картата, за да не скапват батериите.Така,че, това не е проблем.
2- Въобще не е комплицирано да се работи с този софтуеър.Всичко зависи от настройките на програмата и от апарата, който ползваш.ХУбавото е , че можеш да си направиш 1 или 2 "странички" само с функциите, които ти са важни, другото просто не го ползваш или го деактивираш.Добре е и да е някой по-стар модел телефон - по-евтини са и имат големи бутони, могат да се натискат и с ръкавици.
3- Skyordie, твоята работа е друга - ти летиш по състезания! Колко души тук летят по състезания? Повечето са уикенд пилоти като мен.По тази причина не виждам смисъл да се влагат много пари в професионални уреди, при условие, че ще ползвам(e) няма и 10% от техните функции.Затова и пуснах тази тема.Ако някой разполага с такъв телефон, може да си инсталира програмата и да я пробва.Ако пък реши, че иска професионален апарат, ми ок, нека са купи.Това тук е просто опция.
4- Абе важното е да има хвърчане
.Пожелавам на всички да имат повече свободно време от мен през тази година и да си полетят на воля.И безаварийни полети