След като изпробвах всички налични начини,достъпни в сайта на клуба, за метеопрогноза,и посока на вятъра,установих,че най-добра информация дава NOAA.След като въведем ширината и дъжината на София( в полетата latitude,longitude)излизат опции за това какво желаем-meteogam,windgram,в полето срещу тях задаваме за колко време напред желаем да видим прогноза;натискаме GO,и излиза диаграма.Тъй като аз засега съм разглеждала по-подробно windgram-ата,ще комнтирам нея-излиза диаграма подобна на координатна система,вертикалата показва налягането във височина,хоризонталата обозначава датите.Посоката и скоростта на вятъра са изобразени със знаци,наподобяващи ноти,дългото рамо е посоката на вятъра,чиято изходна точка е ъгъла,който сключват дългите и късите рамена, за СЕВЕР приемаме вертиккалата.Късите рамена индикират скоростта навятъра-най-късите са 2.5м/с,по-дългите 5м/с,във височина се добавят чертички за нарастването на скоростта,когато станат 5 се обозначават като флагче.Същевременно силта на вятъра е означена и с цветови код,топлите тонове са за нарастващата сила и скорост.От друга страна,във височина,според мен,се добива и добра представа как и откъде нахлуват големите въздушни маси.