Делтапланеризъм > Състезания, срещи и летене...
Витоша-а-а
thecreater:
Така... тази неделя, направих още един полет от "Комините". Благодаря на Чичо за подкрепата, носенето на крилото, свалянето на колата и за съветите. Трупам впечатления и опит. Времето беше хубаво. Прелетях през сла-аба турболенция и една-две термики. След като се изнесох над кацалката, направих няколо завоя на 90 и на 180 градуса, като изгубих височна, започнах да правя сравнително къси змейки, след последния завой хоризонтирах " старчето ", иправих се и придърпах рамката. Видях, че няма да кацна на окосеното, казах си: - пфу, ейтам също става...
Stani:
Когато съм във финалната права и се окажа със голям запас от височина и виждам, че дори със супер придърпана рамка(понякога си помагам с колянце=) )пак прелитам кацалката, тогава правя леко разклащане на крилото в ляво и дясно.Нещо като зиг-зак, пак с придърпана рамка разбирсе, така се губи доста от енергията и бързо се губи височина.Но както казваш Явка си трябва опит.На мен този трик ми идва на ум, когато съм спокоен и сигурен в действията си.А до този етап се стига с редовно летене и натрупани полети.Напред и нагоре!
thecreater:
Вчера пак хвръкнах от витоша, полета беше по- дълъг от предишните пъти. Ми, полет... Този път имах и варио. Супер е "чуваш движението на въздуха около теб". След старта имаше доста подръжка. Вариото пиукаше доста, с прекъсвания, но доста. Тъй, като се задържах повече във въздухът имах време да се полюбувам над красивите гледки пред мен. Долетях над старта, летях срещу вятъра, после по вятъра, после със страничен вятър. Наблюдавах колко ме отнася, колко време летя срещу вятъра, за да стигна до мислена точка и обратното. При кацането, пак подминах окосеното, но бях по- близо. Направих змейки, следвайки съвета на Стани. Този път придърпах още повече рамката ... избутах силно малко над трънте и кацнах. :)
krassihg:
Браво, Явка...прогреса ще дойде с полетите !!! Трябва да му свикнеш на крилото и да знаеш колко му е качеството ( колкото и малко да е) и как пробива напред срещу вятъра и т.н. Време е да помислиш и за по-добро крило..поне нещо като Змей-10 или нещо подобно на Стинг-а на Васи.
liubo1953:
O.K.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия