Делтапланеризъм > Състезания, срещи и летене...

Витоша-а-а

<< < (13/17) > >>

million_miracles:
Забравих да допълня нещо важно. На около 700м бях над кацалката. Там, на тази височина разкопчах ципа на сбруята и извадих краката. Прихванах рамката горе и се изправих. Прецених къде ще е най-добре да прихвана за избутване и запомних позицията на ръцете. При сбруите с твърда платка на гърба се каца малко по различно. Полетях така около половин минута. Исках да потренирам с тази сбруя изправен полет, точно както преди кацане. Това ми даде опит и спокойствие, че долу при земята всичко ще е наред. Прибрах краката обратно в сбруята и закопчах ципа. Снижих, и почнах да изпълнявам П образен заход за кацане. Още в първата част извадих краката. В последната права се изправих и приземих до колата.

Stani:
 Да видях ви и аз, нали все едното ми око е в небето и към старта.Та ви проследих почти целия полет с голям ентусиазъм като кацнахте аз се чувствах като след полет.Някак като видя делта във въздуха и ме обвзема едно специално чувство.Катето го описа като трепет в очите.Та добре полетяхте де имаше добри условия и ветрец и термика.Но като гледах от подножието сравних полета на делта с парапланерите, ами какво да ви кажа то е динамика то е красота личи си идеята стила на пилота.При парата всичко е в забавен кадър.

skyorange:
Браво Митко , браво  Васи !
Благодаря за споделянето на хубавите мигове и дребните особенни детайли / като за почнем от опинците и стигнем до резерното окачване и всякякви други/. Скоро очаквам да се срещнем и дано съм free and ready for fly.

Stani:
 В Събота нашата Витоша ни подари доста добри и динамични условия, на които с чичо Янчо се зарадвахме и полетяхме доволно.По прогноза го даваха слаб ветреца, но горе си имаше пориви до 8м/с.Като пристигнах на старта чичо беше вече сглобил и вика: "Айде, че и камъните летат само ние сме още  долу!".Чичо излетя пръв и веднага хвана в ляво от старта качване.Аз след няколко минути бях също във въздуха и имах също добро качване, набрах се над старта и над рида който се пада в ляво имаше много добри качвания.Въобще динамични условия със завъртания мощни възходящи и естественно низходящи.Кацнах нормално на крака, които предварително раздвижих при захода, защото за 50 минути някакси се сковават, може би защото кръвта се концентрира повече в горните краиници пък и наклона е от значение.Много съм доволен от полета усетих възходящите и без уред за първи път правя толкова дълго термично реене.Мисля да стана основоположник на т.н. от мен "натурално" летене, основаващо се единственно на усета на пилота без електроника и други реди.

admin:
Аз съм Валя и пиша от името на Митака.
Та днес изглежда е изключително подходящо време за полети от Витоша- чист североизток.
Заповядайте! Всички сте добре дошли  ;) Успешни полети!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия