Делтапланеризъм > Състезания, срещи и летене...
Витоша-а-а
Stani:
Честито Боби!Друго е като летим повече делти така щастието е споделено :).Да споделя и аз моите впечатления от деня.Красиво е да се гледа от високо заснежената иглолистна растителност на Витоша, да прелиташ над квартали и улици удоволствието ще е още по пълно, когато тръгнат условията и има и качване.Но сега и на това е доволно, слава Богу всичко мина гладко.Въпреки че старта бе на безветрие горе наклона е доста голям и бързо се набира скорост.Между другото за първи път ми се случва на такова високо място да е безветрие, както каза Боби инверсията е виновна мисля си.Докато долу на ливадата вече имаше така чакания СИ но със закъснение пристигнал.Нищо като за фърст тайм е идеално.Митака и той яко се затича с тандема.Хвърля сняг като рактрак, перфектно излетя евала, изкефи ме.Иначе моето кацане стана с три избутвания за убиване на скоростта като контакта със земята стана с колене и колелца.Може би и това че стана по наклона си оказа влияние но си е урок да се изцежда до последно и да се убива височината по страните на захода.Благодаря за помощта на Меги, Маги :) :) и Валето, както се казва як тил яка армия.
Vassy:
От Витоша по-високо нема!!! - дето има една приказка :) Най накрая и аз да разбера какво е безмоторно летене :) от всичките странни и леко хаотични завои, които успях да направя почти не можах да се загледам по красотата отдолу, ама и малкото което видях беше чудесно...малко борчета със сняг, път с много завои, една "чука", на която имало двама души и после къщи, накацали парапланеристи ( не върху къщите ) и нашето място за кацане с Боби на него :) сега вече с още по-голям ентусиазъм ще мъкна учебното крилце и ще се моря на каптажа!!!
Денят беше като по поръчка, въпреки че на тръгване от София сутринта нищо не подсказваше, че само няколко стотин мерта разлика във височината ни делят от чудната красота на Витоша - снежна, контрастна, слънчева приказка...
Въпреки пълната липса на вятър, която може би разочарова до някъде опитните в летенето на мен всичко ми се видя повече от прекрасно - разходката до старта, излитането, полета и кацането (перфектно разбира се ).
И естествено този ден нямаше да бъде така хубав ако не беше компанията - малкото дете-чудо - Маги, голямото дете-чудо - Меги, прелестната Валя и пилотите - Боби, Стани и Митака :)
И накрая едно голямо БЛАГОДАРЯ от мен на всички за прекрасния ден! И специално МЕРСИ на Митака за чудесния полет :)
Marin:
Липсата на вятър е лишило опитните от възможност за склоново реене, но пък е било подарък за новобранците. Така летенето им е било без изненадващи моменти :)
megi:
Честито на Васи първо безмоторно летене,а на Боби и Стани първи полет от Витоша!Аз като тиловак,се опитах да огрея навсякъде-трамбовах с Митака и тандема,после със Стани и крилото му(след тандема все едно перце носих ;D),разпъвах с Боби Старчето(не пропуснах и да го понося разпънато),после с Маги бяхме зрители и обменяхме мокри с по-малко мокри чорапки ;D,а за финал двете с Валя бяхме пилоти като от някое рали,даже с Моско( Стани обичам ти колата ;D),даже и дрифт докарахме на един завой!Беше перфектен ден с прекрасни хора!Благодаря на всички ;D
million_miracles:
снимките са тук, а този път основно снима Валя, затова и я няма на снимките. Да се нядяваме, че ще идва по често с нас :*
http://deltaclub.bg/gallery/thumbnails.php?album=28&page=2
След като внимателно прегледах стартовете, веднага ми се набиха някои неща на очи, но за тях на лекциите. Като цяло невероятен ден, заслужаваше си всяка секунда :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия