Делтапланеризъм > Състезания, срещи и летене...

Хайде на Расник

<< < (2/6) > >>

bobysan71:
Днес и на мен ми беше първият полет от Расник.Сутринта трябваше да закарам наще до село(около Радомир),така че докато се добера до старта вече беше станало 13:30.Паркирах колата долу и давай пеша нагоре.Отне ми 25 минути.Качвам се горе изпотен и виждам Петьо и Митака седнали да ме чакат с разпънат делтаплан.Кратка почивка и обличам сбруята,готов за полет.Вятъра беше слаб,но взе да обръща леко страничен.С Митака издебнахме подходящ момент,затичах се и излетях.Докато лягах на делтаплана леко ме подрусваше и каската леко ми се захлупи над очите.Понаместих я и взех да се пробвам с управлението.Чак после осъзнах че не бях легна съвсем а бях полуизправен.Отначало ми бе доста напрегнато и крилото много не ме слушаше докато не впрегнах и краката в управлението.Завих към площадката за кацане като придърпвах повече за да имам скорост.Прецених че няма да мога да направя завой на 180 градуса и си харесах друго място за кацане.Изправих се навреме,придърпах за скорост и уцелих точният момент на избутване.Кацнах перфектно на крака.За няколко секунди от вълнение нямах сили да отвия карабинера за да се откача от делтаплана.За вторият полет гледах да се понаместя добре с лягането и крилото ме слушаше повече.Успях леко да го поотпусна и на площадката за кацане бях малко по високо от миналия път.Тръгнах да завивам но не бях придърпал крилото и взех да губя височина.Отказах се от завоя и докато реша къде да кацна земнята се беше приближила.Изправих се и придърпах но малко не ми достигна да избутам на кацне и кацнах на колелца.

million_miracles:
Предния ден пак бяхме там, но времето не ставаше. Идеален вятър, но нон стоп валеше дъжд. Та на поправителния ден вече нямаше дъжд, но вятъра беше по-северен. Издебнахме го, и Боби успя да направи първите си два полета със завои и наченки на разчет за кацане. Скоро ще може да лети с нас от високо. Ние с Петьо направихме по един полет с парапланер. Аз изядох малък колапс и за пореден път се убедих в правата си вяра - делтапланеризъм :)))))))))))))

Skyhiker:
Еее Митак, в днешни дни е модерно да си атеист :D. Паава права, ама друго си е човек като съгреши, чудя се само кога ли и аз ще кривна в правия път, като ви гледам как фучите с Делтите а аз отлетях в ротора, направо ми идеше да го метна този чаршав ;)

million_miracles:
"Ако не знаеш как се пише "чаршаВ", винаги можеш да го замениш с "дюшек" :)
Ми айде, чакаме те на учебния баир :)

krassihg:
Ех,... тия прави и неправи вяри. ;D Всяка хвърчилка си е готина, просто си има време за едната, и за другата...ако е слаб вятъра, пара-(дюшек,чаршаф, каквото е там), ако е силен, делта..какъв е проблема. Тука да ви кажа, не съм забелязал да има такава разделеност между пилотите на пара- и делта-...в едни клубове си членуват, заедно летят, има много от тях би-, и изобщо няма такъв проблем. Аз знам че вие сте приятелчета и само се шегувате, затова не го адресирам към вас,  но просто отбелязвам как е тука, и бих искал и в БГ един ден да е така.
 Всички искат да летят, и да се кефят...а с какво крило, всеки си избира. ;)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия