Делтапланеризъм > Състезания, срещи и летене...

Уррраа, ще има летене на Сопот

<< < (3/6) > >>

Stani:
 ;)!
 Айде да ни е на хаирлия новия сезон!

Falcon:
Ето трака от първия ми полет на Сопот. Добре ли изглежда?

Последната крива е след кацането като местих делтата по земята. Не знам защо вариото го е саписало като част от полета.  ;D

Stani:
 Имаше летене на Сопот и то какво, ....
Събрахме се доста делти по думите на някои не имало такова сборище от десетки години.Хубаво беше, запознахме се пилоти от различните краища на България и света.
За мен летенето на 28.08.10 бе втория ми височинен полет след Коняво.Но полета бе по дълъг и висок, ако въобще може да се характерезира така един полет....абе хубас си беше и не могат да се описват с думи тези изживявания.В Неделя условията не позволяваха летане макар, че след като всички се разотидоха в ранния следобед имаше прозорец от 2-3 часа когато ако бяхме горе можеше и да стане летене, имаше пари дето летяха.Но пък и имаха проблеми някои с кацането.Да сме живи и здрави пак да се съберем условия винаги ще има дето казва Тони-фотони.Както деня започна необещаващо като условия, така някои делтапланеристи като Тони, Джони, Милен и др. се набраха над два бона и летяха по над два часа.За мен новобранката ,дето летях за сефте от Сопотския старт, беше важно да излетя добре, да долетя до мястото за кацане и да кацна съобразявайки се с условията на кацалката.Това стана а запаса от височина ,с който разполагах над площадката за кацане беше подаръка за мен :).Имах време да огледам терена знаците показващи посоката на вятъра долу в случая знамената на Лукойла и сервиза и време да покръжа над полето.За първи път летях и над населено място.....
  Спомени красиви останаха напред към нови преживявания!

krassihg:
Няма ли снимки бре? ;D  Да видим сборището ?
А тракчето на Ники е добре, тракче...не знам какви са били условията и не мога да коментирам. Обикновено на Сопот на старта има дежурна термика, пада се малко вляво от тези змейки в началото на трака, може дори да си усетил малко поддръжка, ама си подминал. По принцип на старта се изчаква малко да се видят циклите на термиката и като се засече времето, можеш  да излетиш право в термиката и се връткаш нагоре за секунди. После виждам че на манастира си имал лека поддръжка, може би заради боровата гора там. А за кацането е можело да отидеш по-смело над ливадата, и там да си направиш заход по кутиика, вместо да правиш змейки преди да стигнеш до ливадата.Но предполагам че това ти е пръв полет там, така че всичко е нормално.

Stani:
 Ами снимачите забегнаха към морето като се приберат и снимки сигурно ще има.А Краси, в Неделята като не ставаше за летене, Чичо поде инициатива за прескатаване на запасните с помощта на Слави.Прескатахме дозина и този който си ми дал за временно ползване също, като се оказа доста добър с яки върви , централна и капроноф фал.Абе номер едно си е запасния дано не се стига до ползването му ;).Но си имаше нужд от прескатаване.Така, че свършихме тая важна работа.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия