Хубаво време случихме на това състезание. Освен че бяхме при добри организатори, бяхме и при приятели.
Относно състезанието, интересно се получи с украинците, на които им обещах реванш по време на българското състезание, пак някак си ги изместих от първите позиции и на Крушево
Просто летят хубаво, но бавно.
Една от задачите беше много трудна за затваряне - втората. Имаше насрещен вятър, другите бяха кацнали под мен по средата на трасето, а аз се борех да остана във въздуха. С цели три термики успях да стигна до следващата точка и към час борба. Някак си успях да затворя тази трудна задача и това ме изведе напред. Другите два таска бях наравно с другите, доколкото ми позволяваше екипировката. В смисъл, затварях задачите, но малко по-бавно.
На третия таск се отклоних от маршрута за да проверя един връх на планина дали работи, дали има термика. Нямаше и загубих много време
))))))))))))))))))))))))))), но пък проверих!
На последния 4 таск, тръгнах с много добър старт и водех до средата, където Никола и Юстинас ме задминаха. Имаше трасета с глайд по 17км. без термика. Много ми е интересно, ако бях с Ламинара какво ли щеше да се случи.
Много е гадно да водиш, но получаваш Leading points само ако успееш да затвориш. Ако кацнеш - нищо. На българското състезание не бяха включени във формулата на оценяването Leading points, а аз съм убеден, че ако бяха, можеше да се класирам и на първо място в общото класиране вместо на второ, тъй като там водех през повечето време.