Пеперуденият полет на Фрея
Поглед назад-луната сияеше окуражаващо!Усмихнах и се
.Опакована като пашкул,взорът ми се устреми надолу към склона,а сърцето все така усилено биеше,
подготвяйки ме за МЕТАМОРФОЗАТА!В очакване началото на тандемния полет,притаила дъх слушах Внимателните и точни обяснения на своя инструктор-
ДЕЛТАПЛАНЕРИСТА ДИМИТЪР ХАЛАЧЕВ! Фрея знаеше,че може да му се довери напълно и да се наслади на ПЪРВИЯ си ПОЛЕТ!
Започна се=БЯГ и ненаправила и 2-3 крачки ОЛЕКНАХ,вече бях пеперудата изоставила за миг тежкия пашкул!Летяхме
От устните ми излизаха само възклицания:"Уау","Колко е хубаво",Разбирам защо летенето пленява"!А МИТКО кротко майсторски управляваше"ЛЕТЯЩИЯ ЗМЕЙ",
правейки завои,които променяха обстановката под нас,чувах свистенето на етерното пространство ,което в този момент обитавахме,а звукът на висотомера ми напомни,
че всичко е реално - ние сме над Земята!Удобно легнала в сбруята на моя съпруг познат ви като STANI,улавях движещата се картина,която на моменти магически се размиваше...Както сънищата,в които съм летяла
.Тук е моментът да благодаря и на всички,които ни снимаха,подкрепяха,наблюдаваха нашето представление!
Знаете ли приятели,кое изпълни гърдите ми със сладка емоция?Това,че един прекрасен летец споделя своите умения и ме издига в полет над нещата и суетата,за да се усетя уникална!Митко насочи делтапланера за приземяване и по корем се плъзнахме по повърхността на Петроханската твърдина като занулихме без сътресения
Дали бях изпълнила всички изисквания като пасажер-аеродинамична стойка(да съм в лег до и леко зад пилота,държейки се на определените места),не зная
но със сигурност разбрах:Да се лети е АНГЕЛСКО
!
СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ и ви желая хубаво време,правилен вятър,достатъчни средства и много желание за най-прекрасните полети,които ви предстоят!
С уважение ФРЕЯ